Salade met appel en knolselderij en rivierkreeftjes

Eindeloos variëren met verschillende soorten sla en groente. 
Een salade kun je eigenlijk de hele dag eten. Heerlijk als lunch of voorgerecht tijdens het diner. 
Probeer deze variant eens; salade met appel en knolselderij 

Ingrediënten:

  • een halve knolselderij, geschild in dunne plakjes
  • 3 zure appels
  • 4 lenteuitjes, in ringen
  • 6 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 handjes rucola
  • blaadjes van 3 takjes basilicum, grof gehakt
  • 200 gr rivierkreeftjes 
  • zout, versgemalen peper

Snijd op een mandoline of in een keuken machine de knolselderij en de appel julienne (in de grote van lucifers). Meng het met olijfolie, lenteui en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. 
Meng de rivierkreeftjes, de rucola en de basilicum door de salade. 

De knolselderij en de appel is een mooie basis om mee te variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ook tonijn met kappertjes toevoegen in plaats van de rivierkreeftjes.
Eet jezelf gezond!