Kabeljauw met mosterd

Regelmatig verse vis eten is heel gezond. Kabeljauw is een magere vissoort die in ieders dieet past. De mosterd in dit recept biedt ook nog eens veel voordelen. Mosterd is heel makkelijk zelf te maken. Het is leuk om te doen en je weet precies wat je eet. Ik schreef al eens een blog over mosterd. Lees het via deze link; https://care4yourhealth.nl/…/mosterd-wat-is-het-en-wat-doe…/

Kabeljauw met mosterd.  Benodigdheden 2 personen:

  • 3 tot 4 grote witte uien
  • 10 middelgrote tomaten
  • 2 kabeljauw ruggetjes 
  • een handvol krulpeterselie

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Snijd de uien in dunne plakjes en stoof ze 4 minuten in flink wat olijfolie met de deksel op de pan. 
Roer af en toe door. Halveer de tomaten en snijd de peterselie fijn. 
Haal de pan van het vuur en kruid de uien met peper en zout. Voeg 2 tot 3 eetlepels (zelfgemaakte) mosterd toe en de helft van de peterselie. Roer alles goed door elkaar en schep de uien in de een ovenschaal. Leg de vis in het midden en schik de tomaten er met de snijkant naar boven omheen. 
Meng 1 eetlepel mosterd met 1 eetlepel olijfolie en smeer hier de vis mee in. Kruid de tomaten met peper en zout, giet er wat olijfolie op en zet de schaal circa 10 minuten in de oven, tot de vis gaar is. De vis is gaar als hij niet meer ‘doorzichtig of glazig’ is.
Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de nog overgebleven peterselie. 
Heerlijke met een frisse gemengde salade. Eet smakelijk.. 

Uit een van mijn favoriete receptenboeken van Pascalle Neassens