Pompoen Wortel Soep

Gezonde pompoen wortel crème soep.

Wat heb je nodig:

  • 500 gram wortelen in stukjes
  • 500 gram pompoen in stukjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gram ongebrande ongezouten cashewnoten voor de crème (andere noten mag ook)
  • 1 liter gekookt water
  • een scheutje extra vierge olijfolie
  • Himalaya zout en vers gemalen peper
  • pompoen- of pittenmix voor garnering

Werkwijze:

Doe de cashewnoten in een bakje met water om ze te weken.

Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg alle groenten en de bouillonblokjes toe. Als je geen olie wilt gebruiken kun je het ook gewoon in een laagje water in de pan doen.

Laat dit lekker pruttelen en roer af en toe om. Als de groenten gaar zijn, voeg je gekookt water toe tot alle groente onder water staat.

Doe de cashewnoten met het water in de keukenmachine en hak goed fijn. Voeg toe aan de soep en zet de staafmixer er in. Voeg eventueel nog wat water toe tot de gewenste dikte.

Cashewnoten zijn zacht van smaak en proef je vrijwel niet in de soep. Als je meer ‘noten smaak’ wilt, kun je bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten of een notenmix gebruiken. Wel altijd ongebrande, ongezouten noten.

Voeg de crème toe aan de soep en roer goed door. Laat dit nog even mee pruttelen voordat je de soep serveert. Je kunt alvast wat zout en peper toevoegen maar je kunt dit ook weglaten en pas doen als de soep geserveerd is. Op deze manier heeft iedereen de voor hem of haar juiste smaak. Dit geldt ook voor de pitjes.

Eet jezelf gezond!