Snert zonder erwt

De winter is begonnen en wat is er nou lekkerder dan een lekkere kom erwtensoep. Alleen is het niet altijd zo gezond door de erwten (peulvruchten). Zeker als je darmklachten hebt, zul je dat vast wel eens gemerkt hebben. De saponinen in de erwten kunnen klachten veroorzaken. Daarom heb ik een heerlijk recept op de website geplaatst van een gezonde versie, boordevol gezonde groente en hij doet echt niet onder voor de echte erwtensoep.  

Heb jij het kookboek al? Puur Inspiratie is het (R)evolutionaire kookboek. Mèt een mogelijkheid tot aanvullingen elk kwartaal! Dit heerlijke recept komt uit de laatste aanvulling van 2020!

Snert zonder erwt

Ingrediënten:

 • 1 knolselderij
 • 1 flinke stronk broccoli
 • 1 prei
 • 4 stengels bleekselderij
 • 4 wortelen
 • 2 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 rookworst
 • Kokosolie/olijfolie
 • Zeezout
 • Peper

Schil de ui en knoflook en snij in grove stukken. Fruit deze aan in een soeppan. Was en snij de bleekselderij, knolselderij en broccoli in stukken en voeg deze toe aan de pan. Giet er water op toto net onder de groenten. Breng aan de kook. Schil de wortel en snij in kleine stukjes plakjes.  Blancheer deze even kort in water. Was de prei en snij in dunne (halve) halve ringen. Snij ook de rookworst in plakjes. Als de groenten in de pan gaar zijn, pureer je deze in de blender of met een staafmixer. Breng het op smaak met zeezout en peper. Voeg hier de prei, wortel en rookworst toe en laat deze nog 10 minuten verwarmen. 

Dit heerlijke recept komt uit het kookboek Puur Inspiratie en is verkrijgbaar in mijn praktijk…