Waterstofgas

Waterstofgas therapie bij Care 4 Your Health in Zwolle!

De wetenschap doet, op het gebied van gezondheidszorg, nog regelmatig spraakmakende ontdekkingen. En soms zit er zelfs iets tussen wat zo baanbrekend is dat het de potentie heeft onze kijk op de gezondheidszorg, zoals we die tot nu toe kennen, compleet te veranderen.

Waterstofgas of waterstof therapie is zo’n ontdekking!

Wat is waterstofgas?

Waterstof is het kleinste, lichtste en meest voorkomende molecuul op aarde en in het heelal met misschien wel de grootste impact op het leven.

Water (H₂O) bestaat uit waterstofgas (H₂) en zuurstof (O). In gecombineerde vorm kun je het drinken, afzonderlijk van elkaar kun je ze inhaleren.  Waterstof heeft noch kleur, noch geur noch smaak. Het is geen metaal maar een gas waarvan we 1 ding zeker weten; Het is niet giftig.
Sterker nog, ons lichaam maakt zelf waterstof aan!

Onze belangrijkste bronnen van waterstof zijn groenten, fruit, dierlijke eiwitten en vetten. In onze darmen komt door deze bronnen waterstof vrij via de stofwisseling. In de darmen neemt ons lichaam de waterstof op en geeft het door aan de mitochondriën (energiefabriekjes) van de cellen. Maar, omdat we ons lichaam verzwakt hebben door onnatuurlijke belastingen zoals onder andere antibiotica en andere medicijnen, slecht onnatuurlijk voedsel, een ongezonde leefstijl, chronische stress of stralingsschade functioneert de waterstofopname en onze eigen waterstofproductie vaak niet meer voldoende

Waterstof en vrije radicalen.

Doordat waterstof zo klein is, kan het door het membraan van een cel heen dringen en kan het zelfs de bloed-hersenbarrière passeren. Eenmaal in de cel ruimt het van binnenuit de schade op door zich te richten op giftige vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn kleine moleculen in ons lichaam. We maken ze zelf in kleine aantallen aan. Ze richten zich op ziekteverwekkers, binden zich daaraan waarna ze ons lichaam verlaten. Door een ongezonde leefstijl, stress en slechte gewoontes gaat ons lichaam steeds meer vrije radicalen aanmaken waardoor er een explosieve groei ontstaat. Door deze groei gaan de vrije radicalen zich anders gedragen en ‘grijpen’ de eerste de beste cel die ze tegenkomen, ook gezonde cellen. De chemische reactie die dan plaatsvindt (oxidatie) kan vergeleken worden met een explosie. Niet alleen de cel die ‘gegrepen’ wordt raakt beschadigd, maar ook de cellen er omheen lopen hierdoor schade op. Tal van ziektebeelden worden toegeschreven aan schade door vrije radicalen, zoals onder andere:

  • chronische ontstekingen
  • hart- en vaatziekten
  • reuma, artrose en andere gewrichtsproblemen
  • huidveroudering en ouderdomsvlekken
  • ongecontroleerde celdeling en kanker
  • diabetes
  • stofwisselingsziekten en metabool syndroom

Om ons te beschermen tegen vrije radicalen heeft ons lichaam antioxidanten nodig. Antioxidanten is een verzamelnaam voor vitamines, spoorelementen en bioactieve stoffen die te vinden zijn in groente en fruit.
Hoewel waterstof geen antioxidant is, veroorzaakt het wel een antioxidante werking door zich speciaal op giftige vrije radicalen te richten en de goede vrije radicalen met rust te laten. Het verbindt zich de met vrije zuurstof oxidanten, met als resultaat; de vorming van water.

Waterstofgas is 175x effectiever dan vitamine C en 860x effectiever dan het co-enzym Q10! In vergelijking met vitamine C en E bevat waterstof veel meer elektronen. Deze elektronen doneren zichzelf aan een giftig molecuul en vormen op die manier weer water.

Daarmee kun je zeggen dat waterstof subtiel ontgiftend werkt en zeer geschikt is voor (over) gevoelige mensen.

Wat is het effect van waterstofgas?

Hoewel het onderzoek nog relatief nieuw is, concluderen meer dan 1.200 wetenschappelijke klinische studies en artikelen dat waterstof een therapeutisch potentieel heeft. Het kan helpen bij meer dan 170 verschillende ziektes voor mens en dier en heeft effect op elk orgaan. We weten dat chronische laaggradige ontsteking en oxidatieve stress de twee meest fundamentele elementen zijn die de gezondheid ondermijnen. Waterstof kan deze twee factoren in evenwicht brengen.

Waterstof therapie en corona.

Waterstof werkt antiviraal en kan daardoor ingezet worden bij virusinfecties, zoals corona. Bij een corona besmetting treden er vooral symptomen op aan de luchtwegen, zoals hardnekkige hoest en soms een longontsteking. Doordat waterstof geïnhaleerd  wordt, is het direct op de goede plek om zijn herstellende werk te doen.

Hoe werkt het in de praktijk?

Tijdens de therapie wordt gedurende een 45 minuten waterstofgas geïnhaleerd door middel van een neusbrilletje. Zodoende komt het gas via de longen in de bloedbaan. Van daaruit wordt het getransporteerd door het hele lichaam en kan op die manier in al onze cellen doordringen. Eenmaal in de cel geeft het van binnenuit een herstelprikkel en repareert eventuele schade. Geen enkel ander ‘geneesmiddel’ of therapie is zo veelvuldig onderzocht in zo’n relatief korte periode als waterstofgas.  In Japen en China wordt waterstof(gas)therapie al veel toegepast. Waterstof therapie is wetenschappelijk dan ook sterk onderbouwd!

Waterstofgas heeft ook een heilzaam effect op de darmen. Het goede darmflora in je darm, zeg maar de beestjes die voor jou het werk moeten doen om je eten te verteren en de goede stoffen te laten opnemen, produceren vooral heel veel waterstof.
Ongezonde darmflora produceert veel minder waterstof waardoor virussen, bacteriën en toxinen zich ophopen. Daardoor is waterstof therapie heel mooi in te zetten naast darmtherapie.
De oplossing lijkt dus eenvoudig, geef je lichaam meer waterstofgas! Je kunt dit heel makkelijk doen door een therapie te volgen van 45 minuten waterstof, 1 tot 3 keer in de week.

Care 4 Your Health is in Zwolle en omgeving de enige praktijk waar je deze therapie kunt volgen.

In mijn praktijk werk ik met Brown’s Gas (of HHO of Hydroxy-gas) genoemd.
Brown’s gas bevat extra energie en dat maakt het zo interessant voor zieken die zelf hun energie reserves al hebben verbruikt of wiens energie opwekkende systemen gecompromitteerd zijn.

Onderaan de pagina vind je het helende effect van waterstof therapie en wanneer het ingezet kan worden met een aantal links naar de onderzoeksresultaten.

Wil je weten wat waterstof therapie voor jouw gezondheid kan betekenen? Lees hieronder de resultaten van een deel van de onderzoeken of neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie via telefoonnummer 0653 666 550, mail naar praktijk@care4yourhealth.nl of maak direct een afspraak via deze link; https://care4yourhealth.mijndiad.nl/afspraak-maken Voor de tarieven ga naar de tarievenpagina