Zwanger of een kinderwens?

De beslissing om te proberen zwanger te raken is spannend genoeg. Daar wil je je lijf zo goed mogelijk op voorbereiden. Maar ook als je ongepland zwanger bent, kun je heel veel doen om dit goed te laten verlopen.

Gezonde voeding en een gezonde leefstijl zijn natuurlijk een must!

Al voordat je zwanger wordt of vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, kun je zorgen dat je genoeg foliumzuur binnen krijgt. Foliumzuur is een vitamine en zit in verse groente, peulvruchten, zuivel, fruit en volkoren. Tijdens de eerste weken van de zwangerschap wordt het centrale zenuwstelsel van je baby gevormd. Hieruit ontstaan later het ruggenmerg en de hersenen. Het is bewezen dat foliumzuur defecten aan het centrale zenuwstelsel drastisch verlaagd.  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid tijdens zwangerschap is 0,4 tot 0,5 milligram. Deze hoeveelheid is moeilijk alleen uit voeding te halen, vandaar dat het verstandig is een supplement te slikken.

Kom je er pas na een paar weken achter dat je zwanger bent en je hebt geen extra foliumzuur geslikt, geen nood. Bij een gevarieerd eetpatroon krijg je voldoende foliumzuur binnen. Als je zwanger bent heb je alleen wat extra nodig, voor jezelf en voor de baby. Begin gelijk met slikken zodra je weet dat je zwanger bent.

Ook voor de man is foliumzuur, in combinatie met zink, belangrijk. Het bepaalt voor een deel de kwaliteit van het sperma. Het wordt (nog) niet aangeraden om extra foliumzuur te slikken maar zorg voor voldoende voeding waar het in zit. Zink zit vooral in paranoten, zaden, vis, eieren en granen. Zorg daarnaast voor voldoende vitamine C, dit bevordert de opname van foliumzuur. Voedingsmiddelen met extra vitamine C zijn bijvoorbeeld groene bladgroente, kiwi’s en tomaten.

Voeding die de vruchtbaarheid verhoogd.

Er zijn nogal wat voedingsmiddelen die de kans op bevruchting verhogen omdat ze rijk zijn aan alkaline, zoals appels, komkommer, uien, asperges, wortelen, broccoli, kersen, mango’s, perziken en olijven. Daarnaast zijn er natuurlijk voedingsmiddelen die de kans juist verlagen, zoals alcohol, transvetten en suikers. Kortom, laat junkfood en bewerkte voedingsmiddelen staan want ook overgewicht kan een nadelige invloed hebben op vruchtbaarheid. Ook je leefstijl heeft invloed. Probeer dus zo snel mogelijk te stoppen met slechte gewoonten en probeer stress zo veel mogelijk te vermijden!

Er is nooit een garantie dat het lukt om zwanger te worden of dat een zwangerschap goed verloopt, maar je kunt wel je kansen optimaliseren!

Door middel van bioresonantie kan ik meten hoe jouw lichaam er voor staat, zowel man als vrouw, en daardoor zien of je behoefte hebt aan aanvulling op het gebied van vitaminen of mineralen. Tijdens vervolgafspraken kan ik aan de hand van de metingen zien of er eventueel vooruitgang geboekt is of dat we toch nog ergens bij moeten sturen.

Ik geef je voedingsadvies op maat om de beste kansen te creëren!

Bel mij voor meer informatie of een afspraak op nummer 0653 666 550