Chlorella & Spirulina, de krachtige ontgifters!

Chlorella en spirulina zijn algen en zitten bomvol essentiële vetzuren, eiwitten, vitamines, mineralen en chlorofyl. Deze laatste geeft een groente of alg zijn groene kleur. De kracht van chlorella en (de iets minder sterke) spirulina zit hem vooral in de grote hoeveelheid chlorofyl. Ter vergelijking, in 100gr spinazie zit 24mg chlorofyl. In 100gr chlorella zit rond de 3000mg chlorofyl en in 100gr spirulina zit rond 1200mg chlorofyl.

Wat doet chlorofyl?
Het ondersteunt de ontgifting door de afvoer van afval- en toxische stoffen. Chlorofyl kan allerlei giftige stoffen aan zich binden, waaronder zware metalen als kwik, amalgaam, uranium, aluminium, koper, chroom, lood en cadmium, maar ook dioxine, alcohol en pcb’s. Zo kunnen deze toxische stoffen met de ontlasting afgevoerd zodat ze niet worden opgenomen in ons bloed. Hierdoor worden darmen en lever gereinigd. Deze reiniging zorgt weer voor een sterker immuunsysteem, een mooiere huid en meer energie.

Je krijgt chlorofyl binnen door regelmatig groene bladgroente te eten, maar je kunt voor een sterke reiniging ook kiezen voor een poeder of supplement van chlorella of spirulina. Er zijn ook supplementen waar beide in zitten. Als je kiest voor een supplement moet je de dosering wel langzaam opbouwen. In het begin kun je klachten ervaren, zoals hoofdpijn en misselijkheid. Dit is een teken dat afvalstoffen afgevoerd worden en je lichaam is begonnen met reinigen.

Wil jij je lichaam reinigen en ontgiften? Bel mij voor meer informatie over een goed supplement of voedingsadvies op nummer 06-53666550 of mail naar Els@care4yourhealth.nl