Bietensoep

Door verse soep te eten krijg je op een hele makkelijke en smakelijke manier extra groenten binnen. Soep is nooit saai want vrijwel elke groente kan erin verwerkt worden. Ook nog eens een hele gezonde manier om voedselverspilling te voorkomen!
Uit het kookboek ‘Puur inspiratie’; Bietensoep

Ingrediënten:

  • 4 rode bieten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • water 
  • zeezout
  • peper
  • olijf/kokosolie

Schil de bieten en snijd deze in stukken. Pel en snijd de uien en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de pan. Voeg de bieten toe en vervolgens het water tot net onder de rand van de groenten. Als alles gaar is, pureer je met een staafmixer of doe de soep even in de blender. 

Breng op smaak met zout en peper. 

Het kookboek ‘Puur inspiratie’ is verkrijgbaar in mijn praktijk.