Spruitjes anders

Spruiten, je houdt ervan of je haat ze. Er schijnt geen tussenweg te zijn. Toch zijn er zo veel verschillende manieren van spruiten bereiden dat zelfs de haters liefhebbers kunnen worden! 
Oorspronkelijk komen spruitjes uit het Middellandse Zeegebied, maar ondertussen zijn ze niet meer weg te denken uit onze keuken.
Wist je dat spruiten bomvol vitamine C en K zitten? Verder zitten er B-vitamines in en alle soorten mineralen. De echte kracht van spruitjes komt van de actieve plantenstoffen en dan met name sulforafaan. Volgens de wetenschap verlaagd deze stof de kans op kanker, maagzweren en alzheimer.

Probeer dit recept eens; Spruitjes anders! 
Ingrediënten voor 2 personen: 

– 1 kleine ui fijngesneden
– 300 gram spruitjes in plakjes gesneden
– 4 eieren
– 4 eetlepels zure room of plantaardige kookroom
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– peper en zout
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie 
– olie om in te bakken

Klop in een kom de eieren los met de zure room en de kaas. 
Verhit de olie in een braadpan en bak daarin de ui glazig. 
Voeg de plakjes spruiten toe en bak deze ca. 3 minuten mee. 
Schenk daarna het eimengsel erover en schep alles door elkaar tot de eieren net gaan stollen. Het mengsel mag nog een beetje vochtig zijn. Breng op smaak met peper en zout. 
Roer de peterselie erdoor en verdeel het gerecht over de borden.

Eet jezelf gezond!