Wat is metabool syndroom?

Het metabool syndroom is een verzameling van klachten rondom de stofwisseling. Het gaat om een combinatie van een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht en een hoge bloedsuikerspiegel.

Het wordt veroorzaakt door een disbalans tussen lichamelijke activiteit en voedselinname. Te veel lichaamsvet in combinatie met te weinig lichaamsbeweging geeft een verhoogde kans op het metabool syndroom. Ook leeftijd, erfelijkheid en verschillende leefstijlfactoren als stress en roken kunnen een rol spelen.

Mensen met het syndroom hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Er is sprake van het metabool syndroom als je een te grote buikomtrek hebt (bij vrouwen meer dan 80cm en bij mannen meer dan 94cm) en daarnaast te maken hebt met hoge bloeddruk en/of verhoogde nuchtere bloedsuikerspiegel en/of te hoog LDL cholesterol en/of te veel bloedvetten.

Bij het metabool syndroom is het belangrijk om leefstijlveranderingen door te voeren, zoals stoppen met roken, gezonder eten en meer bewegen. Hierdoor kunt u het buikvet verminderen en de suikerwaarde in het bloed verbeteren.

Daarnaast kan mariadistel ondersteuning bieden. Mariadistel versterkt de werking van de lever en is een krachtige ontgifter. Het is een antioxidant met ontstekingsremmende eigenschappen. Het heeft een gunstig effect op het glucose- en vetmetabolisme, het verlaagt de bloedsuikerspiegel en beschermt tegen toxische stoffen.
Mariadistel helpt mee de gevolgen van overgewicht, zoals chronische ontstekingen, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en insulineresistentie te verminderen.

Wil je meer weten over het metabool syndroom of denk je dat je het hebt?
Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak een afspraak via telefoonnummer 0653 666 550 of mail naar praktijk@care4yourhealth.nl

Ik help je graag!