Verhaal van een client: huidproblemen

Na 7 jaar rondgelopen te hebben met huiduitslag, jeuk en ondertussen een aantal artsen en ziekenhuizen bezocht, (2000 euro lichter en totaal geen enkele verbetering) heb ik eind 2019 een darmonderzoek laten doen bij MyMicroZoo.

Na 2 weken de uitslag, maar wat moet je daar mee? Gelukkig hebben ze een netwerk van artsen die je bij het vertalen van de uitslag kunnen helpen, zo ben ik bij Els Keur terecht gekomen. We hebben de uitslag besproken en al snel was duidelijk dat er 2 hele vreemde parasieten in mijn darmen zaten die zeldzaam zijn en zich maar niet zo laten verjagen.

Els heeft mij toen het een en ander meegegeven aan preparaten en mij een boek laten zien waar zij veel uit werkt.
Ik heb het boek gekocht en was het er niet geheel mee eens, de opvattingen waren mij vrij radicaal. 
Toch maar gedaan wat Els mij zei, het dieet grotendeels gaan volgen en vooral zuivel en granen laten staan. Al heel snel waren er resultaten, maar dat is niets bijzonders die zijn er bij bijna elk dieet, een soort schok effect.

Maar deze keer was het wel anders, mijn huid is na 5 maanden steeds beter en wordt steeds rustiger, mits ik mij aan het programma van Els houd. Als ik denk daar van af te wijken komt er een terugslag, maar niet zo heftig als het was, dat is dan ook een teken dat het programma, om de darmflora te herstellen, aanslaat.

Wat ik het fijne bij Els vind, is dat ze geen wekker heeft staan en je geen minuut langer binnen bent dan afgesproken, omdat de volgende al weer zit te wachten. Er is tot nu toe altijd voldoende tijd om alles te bespreken, zonder tijdsdruk.

Het is ook niet zo dat je er alleen wegkomt met minimaal 150 euro aan allerlei spullen, ze heeft er wat dat betreft geen moeite mee als je elders koopt wat zij je adviseert.