NIEUWSBRIEF OKTOBER 2021

Er is weer veel gebeurd bij Care 4 Your Health sinds de laatste nieuwsbrief.
Ik heb je al vaker verteld dat de wetenschap (gelukkig) niet stilzit als het gaat om natuurgeneeskunde en mijn ‘schooltijd’ is dan ook nooit voorbij.

Ik heb onlangs een masterclass gevolgd over het endocannabinoïde systeem. Hele interessante maar complexe materie over het zelf herstellend vermogen van ons lichaam. Dit specifieke onderdeel is nog maar zeer recent ontdekt. Ik ga mij hier nog verder in verdiepen en je er dan zeker meer over vertellen.
Daarnaast heb ik een cursus gevolgd om Access Bars Hoofdmassage te kunnen geven. Een hele mooi aanvulling op de orthomoleculaire therapie om naast voeding ook door ontspanning weer in balans te komen. 
 
Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om je hoofd. Hierin liggen al je gedachten, emoties, ideeën en overtuigingen opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een bepaald onderwerp of thema in je leven. Denk dan aan bijvoorbeeld vreugde, verdriet, dankbaarheid, heling, daadkracht, communicatie, veroudering, creativiteit en controle. 
Door deze drukpunten, in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken, laat je lichaam de informatie los die daar opgeslagen ligt. Hierdoor krijg je meer rust in je hoofd en creëer je meer ruimte en ontspanning in je lijf en leven.      
       

Wat kan een Access Bars hoofdmassage voor je doen?

  • Het vermindert stress, piekeren, burn-out klachten en depressie
  • Het verbetert je slaap 
  • Het vermindert faalangst en onzekerheid
  • Het vermindert lichamelijke klachten en (onverklaarbare) pijn
  • Het vermindert migraine
  • Het vermindert angsten als hoogtevrees, verlatingsangst en paniekaanvallen

Een Access Bars hoofdmassage is als een grote schoonmaak voor je hoofd waardoor je dichter bij jezelf komt te staan en wie je écht bent! Je laat vastgeroeste gedachten en gewoonten los en staat weer ‘open’ voor nieuwe ideeën en gevoelens! Hoe mooi is dat? Zeker als je bedenkt dat disbalans aan de basis staat van iedere ziekte…
 
Natuurlijk wil ik je ook in deze nieuwsbrief een voedingstip geven. 
Ieder seizoen heeft zo zijn uitdagingen als het gaat om onze gezondheid en de herfst is misschien wel hét seizoen waarin we de grootste veranderingen tegenkomen. Gelukkig helpt Moeder Natuur ons een handje door precies die groenten en fruitsoorten te geven die alle voedingstoffen bevatten die we nu zo nodig hebben. Eet daarom altijd seizoensgebonden! 
We kunnen tegenwoordig natuurlijk het hele jaar door eten wat we willen, maar als groente en fruit van af de andere kant van de wereld verscheept moet worden, verliest het nogal wat voedingstoffen onderweg. Vanwege de lange reis wordt het ook al geoogst voordat het rijp is, dus heeft zich sowieso niet volledig kunnen ontwikkelen. Eet daarom ook zo veel mogelijk van eigen bodem.

       

Echte wondertjes van Moeder Natuur zijn de verschillende soorten paddenstoelen. Paddenstoelen zijn de enige plantaardige bron van vitamine D, als ze aan uv-licht of zonlicht blootgesteld zijn. En vitamine D hebben we nu hard nodig doordat de zon zich bijna niet meer laat zien. 
Maar paddenstoelen zitten verder ook nog bomvol voedingsstoffen die we in deze tijd van het jaar heel goed kunnen gebruiken. Ik ga zelf iedere vrijdag naar de biologische markt om verse paddenstoelen te halen zodat ik iedere dag een portie kan eten. Ik heb een blog geschreven met nog veel meer wetenswaardigheden over paddenstoelen, je leest het via deze link;

                            

Naast paddenstoelen kennen we natuurlijk de verschillende koolsoorten, spruiten en pompoenen als echte herfst- en winterkost. Je kunt hier heerlijke, verwarmende gerechten mee maken zoals stamppotten en stoofpotjes. Precies wat we nu nodig hebben. 
Drink je dan ook nog dagelijks een kop verse gemberthee of andere kruidenthee, dan blijft je lijf zeker op temperatuur en krijg je ook nog eens andere voedingsstoffen binnen die ons zelf herstellend vermogen ondersteunen.
En, ga naar buiten! Maak die wandeling en haal een frisse neus. Het juist in deze tijd van het jaar zo goed voor je.
 
Vlak voordat ik aan deze nieuwsbrief begin, lees ik een artikel van de Universiteit van Utrecht, gedeeld door mijn beroepsvereniging MBOG. De titel luidt; Medicinale kracht van voeding lijkt op werking van geneesmiddelen. Ik wordt daar zo blij van!!!
Steeds meer komt er aandacht voor voeding als medicijn en dat is precies waar ik als orthomoleculair therapeut volledig achter sta. 
We moeten af van het massaal pillen slikken als we ziek worden. Ga op zoek naar de oorzaak van de ziekte en probeer dit op te lossen met aanpassingen in het voedingspatroon en de leefstijl. 
Ik zeg hier zeker niet mee dat we helemaal geen medicijnen moeten slikken. De meeste medicijnen zijn prachtige ontdekkingen en sommige medicijnen zijn zelfs van levensbelang, maar we grijpen er te makkelijk en te vaak naar. 
 
Wist je dat die omslag nog geen 100 jaar oud is? Vanaf het moment dat er penicilline ontdekt werd in 1927 en voor het eerst getest op mensen in 1941, hebben we ons vertrouwen in het zelf herstellend vermogen van ons lichaam langzaam verloren, we zijn het eigenlijk een beetje vergeten. Komt deels ook doordat we geen tijd hebben of nemen om uit te zieken. En wat is er dan makkelijker dan een pil te slikken en binnen no-time weer beter te zijn?
Geef je lichaam de juiste brandstof door middel van gezonde voeding en je kunt al heel veel ziekten voorkomen!
 
Als je het leuk vindt, kun je artikel van de Universiteit van Utrecht lezen via deze link;

                          

Mocht je nog vragen hebben over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of ergens tegenaan lopen op het gebied van fysieke of mentale gezondheid, schroom dan niet en neem vrijblijvend contact op. Ik help je graag!

Bel me op telefoonnummer 0653 666 550 of mail naar praktijk@care4yourhealth.nl
Je maakt direct een afspraak via de link onderaan de nieuwsbrief

Gezonde groet.

Els