Stap naar een gezonder leven

Een andere cliënt waar ik zo ontzettend trots ben! Trots om wat ze bereikt heeft door haar eigen doorzettingsvermogen en trouw blijven aan de therapie die ik haar adviseerde. Hier haar verhaal. 

Eind september 2019 heb ik eindelijk de stap gezet naar een gezonder leven.

Na jarenlang te hebben gekampt met overgewicht en maar niet kunnen afvallen, het bekende jo-jo effect, was mijn laatste strohalm een gastric bypass maar iets zei mij; dat kan nooit goed voor je lijf zijn…
We weten nl nog niet wat het op lange termijn met je lichaam en je organen doet. De stap naar een diëtist had ik nog nooit gezet. Ik dacht dat ik het wel alleen kon, koolhydraat arm eten deed ik ook op mijn manier maar kon dat nooit langer dan een paar maanden volhouden.

Zoals gezegd kwam ik eind september voor mijn eerste intake bij Els en het voelde goed. Ik schrok vooral, na de eerste meting, van mijn veel te hoge bloeddruk en de tekorten aan vitamines en mineralen. Dat gewicht omlaag was mijn doel, maar gezond en fit worden was ineens een groter doel.

Els was gelukkig heel positief en zei: 
‘Die bloeddruk gaan we omlaag krijgen en de rest gaat ook helemaal goed komen, maar je moet wel naar de huisarts om met hem te overleggen of je het eerst zonder medicijnen mag proberen’. 
Dus 1 oktober officieel gestart met m’n nieuwe leven, met het boek met dagmenu’s en een aantal supplementen. Eerst kookte ik voor mijzelf apart, maar dat veranderde snel. De familie vond dat wat ik at veel lekkerder. Ondertussen zit het zo in mijn systeem dat ik het boek bijna niet meer gebruik en zelf veel experimenteer met kruiden en verschillende groentes en maak heerlijke gerechten maar ook af en toe snacks, zowel hartig als zoet.

Nu 8 maanden verder is mijn bloeddruk goed (zonder medicatie), mijn vitamines en mineralen zijn op een normaal niveau maar bovenal voel ik me geweldig, veel meer energie, opgewekter en helder in mijn hoofd. Ik heb sinds oktober geen paracetamol meer geslikt en, als kers op de taart heb ik bijna mijn doel van 30 kilo gehaald.

Na die 30 kilo stopt het niet voor mij, deze manier van eten en leven zit in mijn systeem, en mis mijn oude eetgewoonte totaal niet. Natuurlijk zal ik wel eens ‘zondigen’, dat doe ik nu ook zo af en toe en ik geniet er dan ook echt van! Daarna kan ik makkelijk de draad weer oppakken en heb het volste vertrouwen in mijn nieuwe gezonde toekomst.