NIEUWSBRIEF DECEMBER 2021

Allereerst wil ik je natuurlijk een hele fijne 2e Kerstdag wensen en hoop ik dat je deze dagen in ieder geval hebt kunnen doen wat jij graag wilt en gelukkig van wordt. 

         

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2021! Wat gaat de tijd toch snel!
Door alle maatregelen lijkt de wereld af en toe stil te staan maar toch gebeurt er ook heel veel.
Zo aan het einde van het jaar kijk ik regelmatig terug om te zien wat dit jaar mij gebracht heeft. Hoe ik gegroeid ben, wat ik bereikt heb of nog wil bereiken en wat er misschien minder goed gegaan is.
Soms heb je het gevoel dat er niet veel veranderd is in een jaar, maar als je dan terugkijkt zie je wel degelijk dat je niet meer diegene bent van een jaar geleden!
 
Het is ondertussen alweer 2 jaar geleden dat we voor het eerst van corona hoorden en wat zijn we in een rare wereld terecht gekomen. Nog steeds staat iedere dag, in meer of mindere mate, in het teken van dit virus en het einde is nog lang niet in zicht.
Gelukkig mag mijn praktijk ook tijdens deze lock-down openblijven en kan ik cliënten, waar nodig en volgens de richtlijnen van het RIVM, helpen. Je kunt nog steeds een afspraak maken om langs te komen, maar ook telefonisch advies is mogelijk. Je kunt je vragen stellen of bestellingen voor supplementen doorgeven via de mail. 
 
Net als voorgaande jaren heb ik geprobeerd mijn cliënten zo goed mogelijk te helpen en wat zijn er een mooie resultaten behaald!
In ‘Verhalen uit de praktijk’ vertellen cliënten over hun ervaringen en hoe groot de impact van een orthomoleculaire leefstijl voor hen is geweest. Zoals bijvoorbeeld de verschillende cliënten met PCOS. 
Via deze link lees je wat PCOS precies is en welke invloed het heeft als iemand graag een kindje zou willen; 

                                    

Wat ben ik trots dat een aantal van mijn cliënten met deze diagnose toch zwanger geraakt zijn en een kindje hebben gekregen. Er wordt zelfs een Kerstkindje verwacht! Ik ben zo blij voor deze (aanstaande) ouders en trots op hun doorzettingsvermogen en behaalde resultaten. 
Hier één van de ‘Verhalen uit de praktijk’;

                                  

Ook wat opleidingen betreft heb ik dit jaar niet stilgezeten. Ik heb verschillende cursussen en Masterclasses gevolgd om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op mijn vakgebied. De meest recente opleiding was die voor ketogeen therapeut. 
Een ketogeen dieet kan zorgen voor gewichtsverlies, maar ook ingezet worden om een reeks aan verschillende ziekten te verlichten en soms zelfs helemaal te genezen. 
Als orthomoleculair therapeut heb ik al ruime ervaring met het toepassen van een ketogene leefstijl en na deze opleiding weet ik nog beter wanneer ik een ketogeen dieet in kan zetten bij een bepaald ziektebeeld.
 
Mijn consulten worden (gedeeltelijk) vergoed als je aanvullend verzekerd bent.
Daarom is het in de laatste week van het jaar misschien slim om eens te kijken wat jouw zorgverzekering veranderd heeft in hun polissen. Ieder jaar worden er vergoedingen geschrapt of komen er nieuwe bij. Ben jij nog wel goed verzekerd voor hetgeen je nodig hebt en sluit je huidige zorgverzekering nog wel aan bij je wensen? Het kan heel lucratief zijn om over te stappen. Dit moet wel voor 31 december.
 
Toch wil ik je ook vertellen over mijn teleurstelling. 

We horen vrijwel dagelijks dat de druk op de zorg groot is en dat het systeem de vele zieken niet meer aankan. Via mijn opleiding en door mijn ervaring in de praktijk weet ik dat je mensen gezonder kunt maken door middel van de juiste voeding. Dit geeft je lijf wat het nodig heeft om te kunnen functioneren en je weerbaar te maken tegen invloeden van buitenaf. Maar als ik dan zie wat er op het menu staat als je daadwerkelijk in het ziekenhuis ligt, word ik daar toch wel een beetje verdrietig van.
Er was onlangs veel ophef over een keuzemenu wat patiënten met Covid 19 krijgen in het UMC uit Maastricht. Misschien heb je er iets over gehoord of gelezen. 
Als ik zie welke voeding er geadviseerd wordt door diëtisten, lijkt het mij glashelder waarom er zoveel mensen ziek worden (en dan gaat het zeker niet alleen om Covid 19) en waarom ze maanden na besmetting nog steeds niet de oude zijn.
Het menu is, op een enkel voedingsmiddel na, precies alles wat ik NIET zou adviseren en ik kan er dan ook niet bij dat een diëtist dit vol overtuiging aan patiënten kan aanbieden!

                         

Het menu staat bol van bewerkte voeding en suikers! Suikers kun je eigenlijk altijd al beter vermijden en het advies voor het absolute maximum aan suikers per dag ligt daarom rond de 50 gram. Naar mijn mening nog veel te hoog, maar de kans dat je die grens dagelijks gaat overschrijden met dit menu, is wel héél erg groot! 
In 1 glas cola van 200 ml. zit al 18 gram suiker en in een Snickers 24 gram! Het is mij een raadsel waarom deze voedingsmiddelen op een ziekenhuismenu staan!  
Het is al veel langer bekend dat het eten in ziekenhuizen te wensen overlaat, maar dat het zo slecht is, maakt mij echt bedroefd.
In een nieuwsbrief van maart 2020 vertel ik uitgebreid wat ik denk dat de beste voeding is om een besmetting met het virus te voorkomen of hoe je, na besmetting, sneller kunt genezen. 
Dat ‘mijn menu’ in de verste verte niet lijkt op het menu van het UMC Maastricht, mag duidelijk zijn. Je kunt mijn adviezen (nog eens) nalezen via deze link; 

                                  

Print het uit, knip het uit en plak op de koelkast! En weet je even niet welk gerecht je kunt maken met deze voedingsmiddelen, typ een aantal ingrediënten in op Google en een hele rits recepten komt tevoorschijn. Mocht je heel gericht advies willen over de, voor jou, juiste voeding, mag je natuurlijk altijd contact opnemen. Ik help je graag!
 
Tot slot wil ik je nog fijne dagen wensen en goede jaarwisseling! Dat het nieuwe jaar je mag brengen wat je nodig hebt. Pas goed op jezelf en de mensen om je heen! In deze rare tijd ligt eenzaamheid voor velen op de loer en wat voor jou een klein gebaar lijkt kan voor iemand anders een wereld van verschil maken. 
Blijf positief!

Bel me op telefoonnummer 0653 666 550 of mail naar praktijk@care4yourhealth.nl
Je maakt direct een afspraak via de link onderaan de nieuwsbrief

Gezonde groet.

Els  

Afspraak maken