NIEUWSBRIEF APRIL 2022

Vrolijk Pasen! 

Net als andere feestdagen, staat ook Pasen voor een deel in het teken van eten. En wat hoort er vooral bij Pasen? Eieren natuurlijk! Eieren schilderen, verstoppen en eten in allelei variaties. Gekookt, gebakken, roerei of omelet maar natuurlijk ook chocolade eieren! Wil je genieten van chocolade en toch een beetje om je gezondheid denken, kies dan voor pure chocolade. Hoe hoger het percentage cacao, hoe beter. In cacao(poeder) zitten veel vezels, antioxidanten en mineralen als magnesium, ijzer en zink. 
De beste keuze, als het gaat om gewone eieren, zijn biologische eieren. Nou krijgen eieren tegenwoordig de meest mooie namen en zie je door de bomen het bos misschien niet meer. Kijk dan ook niet op de doos van de eieren, maar kijk op het ei zelf. Als het nummer op het ei met 0 begint, zit je goed. Dit zijn eieren van kippen die een beter leven hebben en natuurlijk voedsel krijgen. Daardoor zitten er meer voedingsstoffen in het ei en zijn ze veel smaakvoller.

En, ga dit lange weekend lekker naar buiten. De weersvoorspelling zijn veelbelovend! Lekker vitamine D bijtanken in de zon, daar zijn we allemaal aan toe. Voor het beste resultaat ga je 20 minuten onbeschermd in de zon met zo veel mogelijk huid onbedekt. Blijf je langer in de zon, gebruik dan wel een goede bescherming. 
Wist je trouwens dat Omega-3 je van binnenuit tegen zonneallergie en verbranding door de zon beschermt? Je moet het dan wel al langere tijd via voeding binnenkrijgen. Het zit in eieren, vette vis, zeewier, algen, noten en zaden. Dat is nog eens een smakelijke manier van beschermen! Lees er alles over in mijn blog;         
         
Zoals je vast gemerkt hebt, is het ondertussen al weer een tijdje geleden dat je de laatste nieuwsbrief van Care 4 Your Health kreeg, maar ik heb beslist niet stilgezeten de afgelopen maanden.
Ik heb een aantal hele mooie opleidingen gedaan (hierover verderop in deze nieuwsbrief meer) om de therapie die ik aanbied nog completer te maken. 
Ook ben ik sinds kort gediplomeerd ketogeen therapeut, de 1e in Overijssel, officieel gecertificeerd door het Ketogenicsinstitute.  

Wat is ketogene therapie?
Ketogene therapie is, net als orthomoleculaire therapie, een voedingstherapie die ingezet kan worden bij gezondheidsklachten. Ketogene therapie zorgt ervoor dat je lichaam overgaat op vetverbranding, waardoor je meer energie krijgt. Het is vooral een succesvolle therapie bij neurologische ziekten. 
Er zijn onderling meer overeenkomsten dan verschillen tussen de 2 therapieën. Zo mag je bijvoorbeeld bij een keto dieet wel zuivel en verschillende soorten vlees gebruiken, bij een orthomoleculair dieet ontbreekt zuivel en eet je vooral gevogelte. Beide diëten bevatten wel vette vis en natuurlijk groente, maar bij een ketogeen dieet staat er dan weer weinig fruit op het menu.
Ik zie in mijn praktijk vooral mooie resultaten bij een mix van beide therapieën met een voedingsplan op maat gemaakt voor de cliënt. Het 3Care gezondheidsprogramma waar ik mee werk,   is trouwens ook een ketogeen voedingsplan.

Beide therapieën kunnen dus gericht ingezet worden bij gezondheidsklachten maar zijn ook zeer geschikt om overtollig lichaamsgewicht kwijt te raken. Vooral bij de wisseling van winter naar lente ligt de focus vaak wat meer op ons gewicht. Wil jij frisser de lente en zomer in? Dat leuke zomerjurkje weer kunnen dragen? Laten we samen gaan opruimen en zorgen dat je die overtollige kilo’s niet iedere dag meer mee hoeft te dragen. Schudt ze af, net als die dikke winterjas! 
Gezondheid komt dan wel van binnenuit maar het is toch ook fijn als je dat aan de buitenkant kunt zien, doordat je jouw ideale gewicht bereikt hebt.  

Over de opleidingen die ik afgelopen maanden gevolgd heb.
Beide opleidingen zijn vooral gericht op ontspanning, stressreductie en (trauma) verwerking. Een hele mooie aanvulling op de voedings- en leefstijl therapie van Care 4 Your Health. Daar zit al een deel stressreductie in, maar door deze nieuwe opleidingen heb ik nog meer tools om een cliënt ook op mentaal vlak beter in balans te brengen.

Access Bars Hoofdmassage.
Wil jij meer rust in je hoofd? Wil je af van oude gewoonten of vastgeroeste gedachten?
Wil je meer energie en vrijer in het leven staan? Meer lichamelijke en ook geestelijke ontspanning?
Dan zou een Access Bars hoofdmassage iets voor jou kunnen zijn!

Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om je hoofd. Hierin liggen al je gedachten, emoties, ideeën en overtuigingen opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een bepaald onderwerp of thema in je leven. Denk dan aan bijvoorbeeld vreugde, verdriet, dankbaarheid, heling, daadkracht, communicatie, veroudering, creativiteit en controle. 
Door deze drukpunten, in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken, laat je lichaam de informatie los die daar opgeslagen ligt. Hierdoor krijg je meer rust in je hoofd, creëer je ontspanning in je lijf en leven en ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden.
Wil je meer weten over deze hoofdmassage? Lees er alles over in mijn blog via deze link;
         
Brainspotting.
Dit is een laagdrempelige therapie die voortgekomen is uit de EMDR therapie. Het is een verwerkingstherapie waarbij gebruik gemaakt wordt van bepaalde punten in het gezichtsveld van de cliënt, een brainspot. Deze punten corresponderen met gebieden in het lichaam en de hersenen, waar specifieke informatie opgeslagen ligt. Als zo’n brainspot gestimuleerd wordt, roept dit verschillende onbewuste reflexreacties op. Terwijl de cliënt zich hier op richt, wordt er een diepgaand zelfhelend proces in de hersenen in werking gezet. 


Deze therapie heeft geen leeftijdsgrens en kan ingezet worden bij stress, faalangst en traumatische gebeurtenissen en is zeer geschikt voor mensen die niet makkelijk praten over hun problemen.
Binnenkort komt er uitgebreid informatie op de website over deze therapie.

Wil je meer weten over de nieuwe therapieën van Care 4 Your health of wil je wel wat kilo’s kwijt? Ervaar je gezondheidsklachten of wil je de overstap maken naar een gezondere leefstijl?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op via telefoonnummer 0653 666 550, mail naar praktijk@care4yourhealth.nl 

Voor nu wil ik je hele fijne zonnige dagen wensen en heel veel plezier met wat je gaat doen.
Geniet van het weer en van elkaar!  
Vrolijk Pasen!

Gezonde groet.

Els  

Afspraak maken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.