Zwangerschapswens. Diagnose PCOS

Onderstaande cliënt met zwangerschapswens kwam bij mij nadat ze de diagnose PCOS had gekregen in het ziekenhuis.

PCOS is een complexe aandoening waarbij de aanmaak en de activiteit van verschillende hormonen verstoord is, zodat de eicellen niet normaal rijpen. Het is een van de meest voorkomende vrouwelijke hormonale aandoeningen. Het komt voor bij 5 tot 20% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd en bij 70 tot 90% van de vrouwen met een onregelmatige menstruatiecyclus. Het is de belangrijkste oorzaak van vrouwelijke onvruchtbaarheid. Ze vroeg zich af of haar voeding en leefstijl er mee te maken zouden kunnen hebben. Wij zijn samen aan de slag gehad en binnen 3 maanden kreeg ik van haar spontaan onderstaand berricht. Zowel zij als ik hebben het volste vertrouwen op een vruchtbare toekomst.

Ze wilde dit heel graag delen met andere vrouwen.

———————————————————————————————————————-

Hoi Els,

Ik wou je even laten weten dat ik heel blij ben met het effect dat voeding, leefstijl en supplementen op mij heeft. Zoals je al hoorde heb ik deze maand geen Clomid gebruikt. (Achteraf bleek dat ik gewoon door zou mogen). Maar ik heb deze maand gewoon een eisprong gekregen en een keurige cyclus gehad van 27 dagen!

Alhoewel het natuurlijk jammer is dat het niet raak was deze ronde ben ik wel heel blij dat mijn lichaam dit toch zelf kan.

Ik ben er heilig van overtuigd dat dit komt door de aanpassingen die ik dankzij jou heb gemaakt. Ik ga nog even overleggen met de arts wat nu wijsheid is, want als ik uit mezelf een eisprong kan krijgen is Clomid misschien helemaal niet nodig om zwanger te worden. Dit geeft me in ieder geval heel goede hoop voor in de toekomst!

Ik voel ik me momenteel super en heb ik meer energie, de puistjes, stemmingswisselingen en andere PCOS gerelateerde klachten zijn verdwenen. Ook heb ik mijn gezichtsverzorging en gedeeltelijk mijn make-up producten voor het gezicht aangepast naar producten op een natuurlijke basis die niet de hormoonbalans verstoren. Sinds ik dat doe merk ik dat mijn huid nog rustiger is geworden.

Nogmaals bedankt voor alles! Ik kom over een poosje graag een keer langs om een meting te doen en te kijken hoe het er mee staat.

Ik vind dat meer vrouwen moeten weten hoeveel effect voeding en leefstijl kan hebben op PCOS en vruchtbaarheid in het algemeen.