Herstel na Corona (Sars Covid19)

Els ontmoette ik begin oktober in haar praktijk voor een eerste consult. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten maar ik stond, na maanden vertwijfeld te zijn, volledig open voor hulp.

17 maart, vlak na de lockdown, kreeg ik Corona Covid19. Ik heb angstige weken gehad in de begintijd, doodsangsten soms, vanwege heftige pijnen, met de vraag of ik de nacht zou halen. Het ziekenhuis nam me niet op omdat ik nog kon praten aan de telefoon. Terwijl ik thuis de trap op getild moest worden en niet zelfstandig naar de toilet kon. In de maanden daarna ontwikkelde ik een inspanningsintolerantie. Dat wil zeggen dat ik bij de minste geringste inspanning, hoe klein ook, een terugval kreeg en weer uren tot dagen in bed kwam te liggen. Mijn kwaliteit van leven was niet veel waard, de zorg voor mijn kinderen moest ik uit handen geven. Fietsen en wandelen lukte niet meer en in huis kon ik vrijwel niets aan huishoudelijke taken doen.

Na een paar maanden kon ik terecht in het ziekenhuis. De onderzoeken die ik kreeg wezen niets uit. Daarom ging ik zelf op onderzoek op het internet. Ik zag veel vergelijkbare klachten bij ME patiënten. Ik schrok van hun ziekteverloop en ook de lotgenoten waar ik contact mee had gingen niet voorruit. Ik wilde me er (nog) niet bij neerleggen dat mijn leven voortaan op deze manier zou moeten voortduren. Er zou toch een manier moeten zijn om beter te worden.

Toen kwam ik terecht bij de site van Els. Ik las dat zij op cellulair niveau iets zou kunnen bewerkstelligen en dat leek wat ik nodig had. Wat erg prettig was bij het eerste contact met Els was dat ik uitgebreid mijn verhaal kon doen, er een prettige, veilige interactie ontstond en er zodoende ruimte was om alles op tafel te leggen van de afgelopen paar maanden ten aanzien van het ziektebeeld. Iets wat Els hielp om vervolgens, met veel precisie, een plan van aanpak voor mij te maken. Ik heb alle adviezen van Els ter harte genomen, zowel qua voeding als aan supplementen. In combinatie met een acupuncturist ben ik wonder boven wonder razendsnel het herstelproces ingegaan!

Els heeft mij de ogen doen openen voor wat betreft het aanmeten van een gezonde leefstijl. Ik was in de veronderstelling dat ik gezond at, maar dat bleek niet zo. Het bewerkte voedsel in de supermarkten maakt ons ziek, is het niet nu dan op langere termijn. Ik beveel een consult bij Els, of je nu lichamelijke klachten hebt of niet, van harte aan, al is het maar om eens te kijken met welke tekorten jij ogenschijnlijk rondloopt en hopelijk laat jij je, net zoals ik, inspireren door Els om een gezondere leefstijl aan te gaan.