NIEUWSBRIEF JUNI 2021

We zijn al een paar weken in feeststemming in huize De Jong Keur!
 
2 weken gelden vierde mijn zoon zijn verjaardag en vorige week mochten hij en ik beide, vieren dat we geslaagd zijn. Hij voor zijn schoolexamen en ik voor mijn HBO diploma Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut. 
Wat ben ik trots! Op hem het meest natuurlijk, maar ook een beetje op mijzelf! Na een intensieve periode van veel studeren en een goed gevulde praktijk ben ik nu de 70e Nederlander die het officiële ONT- HBO diploma in handen heeft! En wat was het een mooie opleiding! Wat heb ik mooie dingen geleerd, die ik al succesvol inzet in mijn praktijk. 
Deze opleiding is voor mij echt de kers op de taart!  
Ik kijk nu al uit naar de bijscholingen die op het programma staan. Om te beginnen volgende maand met een masterclass ADHD therapeut. 
 
Vernieuwend bezig blijven in de orthomoleculaire gezondheidszorg!
 
Als orthomoleculair therapeut ben ik altijd op zoek naar vernieuwende oplossingen om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te activeren. Ik volg hiervoor de wetenschappelijke onderzoeken nauwgezet. Klachten zijn signalen van het lichaam dat er ergens een disbalans is. 
Met de juiste voeding en natuurlijke supplementen kun je veel doen om het lichaam weer in balans te brengen, maar soms is er iets meer nodig en kun je wel wat extra hulp gebruiken. 
 
Daarom heb ik nu een waterstofgenerator aangeschaft! 
Waterstoftherapie helpt het lichaam om sneller te herstellen en meer energie en hydratatie van binnenuit te realiseren. Het mooie is dat het absoluut geen toxische effecten heeft en daardoor ook bij heel gevoelige cliënten ingezet kan worden.
                                                   

Lees alles over waterstof therapie in mijn blog via deze link;
                                 

Uiteraard ben ik afgelopen weken al druk bezig geweest om in de praktijk te testen wat de effecten zijn en dat ziet er goed uit. Mensen voelen zich kwieker en uitgeruster. Ze slapen beter en hebben minder last van bijvoorbeeld hun gewrichten dat hun stoelgang verbeterde en het gaf verlichting bij mensen met acute hooikoorts klachten. Dit is niet de oplossing daar wordt in de praktijk ook aan gewerkt maar bij acute klachten ervaarde ze echt een verlichting. Verder ervaar ikzelf dat mijn huid is verbeterd ik heb zelf natuurlijk al een kuurtje gedaan. 
 
Een behandeling is simpel: je krijgt een zuurstofbrilletje op en gaat lekker zitten en zet desgewenst een ontspannend muziekje op. Vervolgens doet het apparaat het werk. 
Het werkt het best in een kuurvorm, dus denk aan 5-10 behandelingen, afhankelijk van de klachten. Het is aan te raden dit wekelijks te doen en bij ernstigere aandoeningen wellicht vaker. 

Ter introductie in de maanden juni tot en met 22 juli: 1 extra gratis behandeling bij een kuur.
Waterstoftherapie heeft positieve uitwerking heeft op eindeloos veel aandoeningen en of ziektes. 
Geen enkel ander ‘geneesmiddel’ of therapie is zo veelvuldig onderzocht in zo’n relatief korte periode als waterstofgas. Waterstof therapie is wetenschappelijk dan ook sterk onderbouwd! 
Ik gebruik het speciale browngas. Hiermee worden nog mooiere resultaten geboekt.
Klik op onderstaand  links om de onderzoeken te lezen;                                   
                                    


Ik ben ervan overtuigd dat we mooie dingen gaan doen met deze vernieuwende therapie! 
Ben je geïnteresseerd, of wil je een behandeling boeken mail of bel gerust. 
 
Het is ondertussen echt zomer!
Heb jij ook zo genoten van het mooie weer de afgelopen dagen? Het was af en toe wel heel warm en zorg er dan zeker voor dat je genoeg drinkt. Water is altijd de beste optie maar kan op den duur wel wat ‘saai’ worden. Voeg je favoriete fruit of kruiden toe aan een fles of kan water en zet het in de koelkast. Op die manier blijf je goed gehydrateerd en heb je ook nog de nodige afwisseling. Probeer bijvoorbeeld eens stukjes gember met takjes munt en citroen. Heel verfrissend! Maar ook rode vruchten en bessen of sinaasappel zijn heerlijk in een fles of kan met koud water. Ook lavendel, rozemarijn en steranijs doen het erg goed in een glas koud water. En weet je wat extra feestelijk staat? IJsblokjes met daarin eetbare bloemen, zoals de korenbloem, een viooltje of madeliefjes. 

 
Wat te doen bij zonneallergie.
De zon kan ook nogal vervelende gevolgen hebben, in de vorm van zonneallergie. De medische wetenschap weet nog steeds niet precies waarom zonneallergie ontstaat. Wel is gebleken dat het immuunsysteem de veranderingen in de huid, veroorzaakt door de zon (bruin worden en huidveroudering), ziet als ziekmakers en daardoor de huid aanvalt. Hierdoor ontstaat de allergische reactie. Omega-3 en omega-6 verminderen de reactie in de huid en caroteen bevordert de aanmaak van pigment (werkt als filter in de huid). 
Ook het slikken van calciumtabletten zou kunnen helpen. In Duitsland worden regelmatig calciuminjecties of tabletten door de huisarts voorgeschreven aan mensen die last hebben van zonneallergie.
Verder is uit onderzoek naar voren gekomen dat een tekort aan essentiële vetzuren en een laag gehalte vitamine A, D en E gerelateerd zijn aan zonneallergie. 
Daarnaast is gebleken dat veel mensen die last hebben van zonneallergie, een tekort aan filaggrine kunnen hebben. Filaggrine is een eiwit in de huid, met als belangrijkste taak het vasthouden van water in de hoornlaag van onze huid (de bovenste laag). Bij een tekort aan filaggrine droogt de huid uit en is vatbaar voor invloeden van buitenaf, zoals UVA stralen.
Ook kan een overschot aan linolzuur de allergie veroorzaken.
 
Als je last hebt van zonneallergie kun je huid verkoelen door er plakjes komkommer of aardappel op te leggen. Ook een mix van kokosmelk en yoghurt biedt verlichting. 
Het smeren van verzorgende gel die werkt bij jeuk door insectenbeten kan soms ook verlichting brengen. Ook komen er steeds meer middelen op de markt, in de vorm van pillen, poeders en crèmes, om de symptomen van zonneallergie te bestrijden. Het is natuurlijk altijd beter om op zoek te gaan naar de oorzaak! Wil je samen op zoek naar de oorzaak? Je bent van harte welkom in mijn praktijk. 
 
Mocht je nog ideeën hebben voor een blog of bepaalde klachten waar je meer over wilt weten.
Is er iets waar ik je mee kan helpen of waar je meer informatie over wilt? Een onderwerp waar je misschien eens een blog over zou willen lezen? Stuur een mail naar praktijk@care4yourhealth.nl
Je kunt ook direct een afspraak inplannen via de button onderaan in deze nieuwsbrief
 
Gezonde groet.

Els