NIEUWSBRIEF APRIL 2021

Heb jij ook zo genoten van het mooie weer van de afgelopen dagen? Wat is dat heerlijk, lekker naar buiten, alle ramen en deuren open, het geeft mij altijd een gevoel van vrijheid. En ik vind het heerlijk om te zien hoe de mensen uit hun schulp kruipen, heerlijk om te zien hoeveel invloed de zon op ons gedrag heeft. 
En dan komen er ook versoepelingen aan! Het zijn nog geen grote veranderingen, maar stapje voor stapje komen we toch weer een stukje dichterbij ons ‘oude’ leven en kunnen we weer iets meer contact maken met anderen. Contact met andere mensen is onontbeerlijk voor ons.



Toch zal het nog lang duren voordat we corona enigszins achter ons kunnen laten, als dat al ooit het geval zal zijn. In mijn werk krijg ik er in ieder geval meer en meer mee te maken.
Steeds vaker krijg ik cliënten in de praktijk die restklachten ervaren na een besmetting met het corona virus. Ze hebben vage klachten en voelen zich, soms maanden nadat ze het virus overwonnen hebben, nog steeds niet goed. 
Ze kunnen zich niet focussen, zijn vermoeid, snel buiten adem, hebben watten in hun hoofd of slapen slecht. De lijst aan klachten is lang en divers en niet iedereen linkt ze gelijk aan corona.
Je hoeft ook niet altijd te merken dat je besmet bent (geweest) met het virus, de symptomen kunnen heel mild zijn. 
Maar ook na een heftig ziektebeeld en vervolgens genezing, blijven sommige mensen aanmodderen.
Ook zie ik mensen die niet besmet zijn (geweest) maar toch nare gevolgen ervaren door corona. De maatregelen die genomen zijn om het virus te onderdrukken, kunnen er behoorlijk inhakken en op die manier nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.
Het zijn allemaal klachten die het dagelijks leven flink onaangenaam kunnen maken.
Zowel fysiek als mentaal valt er veel te winnen door te zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Het zelf herstellend vermogen van ons lijf is heel groot en je kan het een handje helpen door je voedingspatroon en leefstijl aan te passen. Je lichaam is eigenlijk dagelijks bezig om je zo gezond mogelijk te maken en te houden, maar daar heeft het wel hulp bij nodig. Een op maat gemaakt voedingsschema, natuurlijke supplementen en aanpassingen in de leefstijl of het gezondheidsprogramma 3Care zijn daar bij uitstek geschikt voor.


 
Ik heb een cursus gevolgd, speciaal gericht op restklachten na corona. Samen met de cliënt ga ik na een full body scan, aan de slag. Met de juiste voeding en eventueel natuurlijke supplementen voor een extra boost, merken ze vaak al heel snel verschil. Wist je dat je met gezonde voeding je darmflora al binnen een week aanzienlijk kunt verbeteren?  
Ben jij of ken jij iemand die dit soort corona restklachten ervaart? 
Blijf er niet mee rondlopen en neem contact op. Of vertel diegene in je omgeving dat er  heel veel gedaan kan worden met aanpassingen in voeding en leefstijl en laat ze vrijblijvend contact opnemen. 
 
Afgelopen week was het de week van de teek. 
Deze week wordt jaarlijks georganiseerd om mensen attent te maken op de risico’s van een tekenbeet en tips te geven hoe ze dit kunnen voorkomen.
Met dit mooie weer nemen de aantallen insecten snel toe en het risico om gebeten te worden is redelijk groot. Maar, er zit natuurlijk nogal wat verschil tussen een beet van een mug (als je niet allergisch bent) of een beet van teek. Jaarlijks worden 1 miljoen mensen gebeten door een teek en 1 op de 5 teken heeft de bacterie bij zich die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Een ziekte die hele nare gevolgen kan hebben.
Of je ziek wordt van een beet hangt af van de kracht van je immuunsysteem. 
Uit onderzoek is gebleken dat insmeren met etherische oliën van tijm, aarmunt en oregano heel effectief is tegen teken.
Dus, werk jij in de natuur of wandel je vaak in een bosrijke omgeving of het park, smeer je goed in en controleer altijd bij thuiskomst of je ergens een teek op je lijf hebt.
En zorg vooral voor een sterke afweer door gezond te eten en te leven.
 
En die goede gezondheid begint al in onze mond.
Wist je dat 20% van de Nederlanders niet naar de tandarts gaat?
De mond is één van de meest verwaarloosde delen van ons lichaam. Ook de wetenschap heeft lange tijd geen verband gezien tussen de gezondheid (of ziekte) van de mond en de gezondheid (of ziekte) van de rest van het lichaam. Mondverzorging had dan ook meestal als enige doel, een verzorgd, schoon gebit en witte tanden. Voeding heeft veel invloed op onze mondgezondheid. En dan bedoel ik niet alleen voeding die goed of slecht is voor ons gebit, maar ook voeding die meehelpt om de mond gezond te houden. Een gezonde mond is zoveel meer dan dat. Lees er alles over in mijn blog;

                             
 
De KPNI Foodie bak mixen hebben een nieuwe naam!
Ik vertelde je in een eerdere nieuwsbrief al over de gezonde bak mixen van KPNI Foodie.
Dit zijn bak mixen voor (oer)brood, pannenkoeken, pizza, paneermeel en brownies.
Alle mixen zijn gluten- en lactosevrij en bevatten geen tarwe en geraffineerde suikers. Waar andere glutenvrije producten vaak gemaakt worden van slecht verteerbaar zetmeel van aardappelen, mais of rijst, gebruikt KPNI Foodie meel gemaakt van noten, knollen en zaden, zoals lijnzaad, kokos en konjac (knol).


En nu heeft de KPNI Foodie lijn een nieuwe naam. De lijn heet voortaan ‘Treat’ en dat moet gevierd worden! Als je via hun website  een bestelling plaatst, krijg je 10% korting met mijn therapeuten code: 6246E. Ik zou zeggen, probeer dit super gezonde alternatief voor brood, pannenkoeken, pizza, paneermeel en brownies! 

                          

Nieuws waar ik héél trots op ben!
Een tijdje geleden kwam een cliënt bij mij omdat er tijdens een operatie (om een eileider te verwijderen), endometriose geconstateerd werd. Ze was net gestopt met de pil omdat ze graag zwanger wilde worden en kreeg nu het advies van de arts om juist de pil te gaan slikken. Dit voelde niet goed voor haar en daarom is ze zelf op zoek gegaan naar informatie om te kijken of dit niet anders kon. Zo kwam ze bij mij terecht. We zijn aan de slag gegaan met (voor haar) gezonde voeding en wat denk je? Ze is ondertussen 39 weken zwanger. En ze is niet de enige, nog 2 cliënten zijn ook zwanger! 
Wat ben ik hier ongelooflijk trots op en blij mee!!! Lees haar verhaal via de link

                           


Trots op de cliënten dat ze ervoor gekozen hebben hun lijf in balans te brengen door het juiste voedingspatroon en aanpassingen in hun leefstijl. 
En blij! Wederom wordt bevestigd dat voeding en leefstijl een hele grote invloed hebben op het functioneren van ons lichaam. Na de aanpassingen valt ineens alles op zijn plek en heeft het lichaam de balans en ruimte gevonden om zwanger te raken. 
Wat heb ik toch een prachtig beroep! Dit is waar ik het voor doe, deze resultaten geven mij een ontzettende boost om door te gaan en te proberen zo veel mogelijk vrouwen te bereiken die moeite hebben met zwanger worden. Wat is het toch mooi om hierbij betrokken te mogen zijn!  
 
En dan nog dit!
Op 28 april is er een live webinar, gegeven door Coby Bouwkamp, over het gezondheids- en voedingsprogramma 3Care. Hierin word heel duidelijk uitgelegd hoe dit programma ontstaan is en waarom. Wil jij meer weten over 3Care ? Stuur mij dan een berichtje.
Lukt het niet om er op 28 april live bij te zijn? Dan kun je de opname nog wel bekijken. Stuur mij ook dan een berichtje en je krijgt de link. 
 
Ik wens je nog een hele fijne zondag, geniet van het mooie weer en ga lekker naar buiten om je vitamine D voorraad aan te vullen. 
Wandelen is goed voor je lijf maar ook voor je brein.
Eet en beweeg jezelf gezond!

Gezonde groet.

Els  



Inkoopvoordeel
Ik werk onder andere met de producten van Vitals, een merk dat kwalitatief goede producten levert voor een goede prijs. Nu veel mensen liever online bestellen vanwege Corona, heb ik een interessante kortingscode voor jullie. Ga naar de website van www.vitals.nl, bestel je producten en maak gebruik van de kortingscode: care4 en je ontvangt direct 15% korting op je aankopen.