NIEUWSBRIEF MAART 2021

Gisteren is de lente begonnen.
De lente staat voor een nieuw begin. De natuur ontwaakt en wij ook. De donkere dagen zijn bijna voorbij en het weer wordt langzaamaan vriendelijker, waardoor we weer meer naar buiten gaan. Een frisse start, waarbij we weer contacten leggen, een praatje maken op straat of lekker in de tuin bezig kunnen. Heerlijk! 
Graag bespreek ik in deze nieuwsbrief een aantal dingen waar je in deze tijd van het jaar tegenaan kunt lopen of die in deze tijd van het jaar wel wat extra aandacht mogen krijgen. Als je vragen hebt, mag je mij natuurlijk altijd bellen of mailen.

         

Afvallen.
Voor velen van ons is dit dé tijd van het jaar om die extra kilootjes kwijt te raken. Niks zo verfrissend voor je lijf als het verliezen van gewicht wat overbodig is. Ik werk al jaren met 3Care. Dit is een gezondheidsprogramma wat je lijf helpt zichzelf te herstellen door middel van gezonde voeding en natuurlijke voedingssupplementen. Het zorgt ervoor dat je op cel niveau gaat ontgiften en deze afvalstoffen sneller afvoert, samen met overtollige vetreserves, zonder dat dit alles ten koste gaat van gezond spierweefsel.
Wil je meer weten over dit gezondheidsprogramma? Lees er alles over via deze link;

                              

Een persoonlijk voedingsschema behoort natuurlijk ook tot de opties. Een plan, speciaal voor jou, met de juiste voeding en eventueel natuurlijke supplementen, wat precies past bij jouw behoefte.
 
Voorjaarsmoeheid.
Net als met de ‘winterdip’, zijn er ook veel mensen die last hebben van voorjaarsmoeheid.
Doordat we al langere tijd meer binnen zitten en ‘zwaarder’ eten, ervaren sommige mensen een futloos en vermoeid gevoel in deze tijd van het jaar. Een verfrissende oppepper kan dan een grote schoonmaak voor je lijf zijn, in de vorm van een detox. Door de detox stof je als het ware je binnenkant af waardoor alles weer fris en vrij van afvalstoffen is. Dit geeft vaak direct al een ‘lichter’ en energieker gevoel. Er bestaan veel verschillende manieren van detoxen. Soms met koolhydraat arme, lichte voeding, soms alleen met sappen en water.  Niet iedere kuur is voor iedereen geschikt of even makkelijk vol te houden. Het is dan ook belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Stapje voor stapje opvoeren geeft een beter en langduriger resultaat.
Wil je meer weten over detoxen? Lees het in mijn blog, via deze link;

                                

Wil je wel rigoureus ontgiften, doe dit dan altijd onder begeleiding van een zorgspecialist. Er zijn behoorlijk wat voedingsmiddelen, kruiden en natuurlijke supplementen die het ontgiftingsproces positief kunnen beïnvloeden, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook invloed hebben op de werking van andere supplementen en medicijnen. Begin dus nooit zomaar met het slikken van supplementen, maar ga in overleg om te kijken wat het beste bij jou past. 
 
Hooikoorts.
Iedereen die in deze tijd van het jaar hooikoortsklachten krijgt is hoogstwaarschijnlijk allergisch voor stuifmeel van grassen, planten en/of bomen. Zodra het stuifmeel in contact komt met slijmvliezen (ogen, neus, mond, longen) wordt het bij mensen met hooikoorts gezien als een ziekmaker en wordt er een overdreven hoeveelheid histamine aangemaakt. Eigenlijk veroorzaakt histamine de allergische reactie

         

Maar niet alleen stuifmeel kan de oorzaak zijn van hooikoortsklachten. Je kunt bijvoorbeeld ook allergisch zijn voor huisstofmijt, schimmels of huidschilfers van dieren. 
Het is dus altijd belangrijk uit te zoeken waar de allergische reactie vandaan komt. Zodra je weet wat de boosdoener is, kun je op zoek naar een oplossing. Wil je meer weten over hooikoorts en een mogelijk hulpmiddel? Lees het in mijn blog, via deze link;

                             

Ook zijn er tegenwoordig speciale neusspray’s en probiotica op natuurlijke basis te krijgen, die ingezet kunnen worden bij hooikoorts. 
 
Vitamine D. 
Als je de kans heb om deze dagen lekker naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt, pak die kans dan. Doordat we de zon minder gezien hebben de laatste maanden is zo’n beetje iedereen door zijn voorraad vitamine D heen en dat kun je nu weer wat makkelijker aanvullen door middel van zonneschijn. Vitamine D is erg belangrijk voor onze weerstand en een sterk immuunsysteem. Ga bijvoorbeeld uit de wind, in de zon zitten met zoveel mogelijk huid bloot. Stroop je mouwen en broekspijpen op en laat de zon je huid raken.  
Wordt je snel verkouden, dan is het misschien een goed idee om op zoek te gaan naar een supplement om op die manier je voorraad op peil te houden.
Wil je meer weten over vitamine D? Lees het in mijn blog, via deze link;

                             

Verkoudheid.
Verkoudheid ligt op de loer omdat het weer heel wisselvallig kan zijn in deze tijd van het jaar. Kun je het ene moment nog zonder jas naar buiten, even later regent het pijpenstelen waardoor je totaal overvallen kunt worden. Grote temperatuursverschillen zien we de laatste tijd sowieso vaker. 
Door voldoende vitamine C binnen te krijgen, kun je je hier op een gezonde manier tegen wapenen. Vooral kiwi’s bevatten veel vitamine C en wat groente betreft zijn spruitjes één van de koplopers. Via deze link een heerlijk recept voor spruitjes, maar dan net even anders;

                             

Verbranden.
Je kunt nu alvast beginnen om op een natuurlijke manier het verbranden door de zomerzon proberen  te voorkomen. Om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon, moet je zorgen dat je beschermingsmechanismen en je immuunsysteem sterk zijn. Dit doe je voor een groot deel al door te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Maar je kunt net even wat meer doen door te zorgen voor voldoende Omega-3 vetzuren. 
Omega-3 vetzuren verhogen de uv drempel, waardoor je minder snel verbrandt.
Wil je meer weten over Omega-3 en het voorkomen van verbranden door de zon? Lees het in mijn blog, via deze link;

                             

Wist je dat je op de website kunt zoeken op trefwoord? Probeer het eens als je vragen hebt over bepaalde vitamines of mineralen, groentes, kruiden of fruit, klachten of ongemakken.
Op de site zie je links bovenin een vergrootglas. Klik daar op, typ het trefwoord in en alle blogs en teksten verschijnen waar dit trefwoord in staat. 
Op die manier vind je al veel informatie over gezond worden en blijven. Mocht je toch nog vragen hebben, mag je mij natuurlijk altijd mailen via praktijk@care4yourhealth.nl
 
Ik wens je een frisse start, fijne, zonnige dagen en veel gezondheid.
 
Voeding en leefstijl als medicijn!
 
Gezonde groet.

Els  Inkoopvoordeel
Ik werk onder andere met de producten van Vitals, een merk dat kwalitatief goede producten levert voor een goede prijs. Nu veel mensen liever online bestellen vanwege Corona, heb ik een interessante kortingscode voor jullie. Ga naar de website van www.vitals.nl, bestel je producten en maak gebruik van de kortingscode: care4 en je ontvangt direct 15% korting op je aankopen.
Afspraak maken