NIEUWSBRIEF JULI 2021

Ook voor mij bijna vakantietijd!

Sommigen van ons moeten nog even wachten, anderen hebben al vakantie of zijn zelfs al op de vakantiebestemming. Ook ik ga genieten van de rust tijdens mijn vakantie (van 23-07 t/m 16-08) maar niet voordat ik jullie nog het één en ander verteld heb over dit afgelopen jaar.
Wat een jaar was het! Natuurlijk vanwege de rare omstandigheden door corona, waar we nog steeds middenin zitten, maar ook vanwege de groei in mijn bedrijf en de kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn opleidingen. Door de vele onderzoeken die gedaan worden op mijn vakgebied, zijn er telkens weer nieuwe inzichten en daar wil ik natuurlijk wel van op de hoogte blijven. 

Nog even dit
Ik vertelde je in de vorige nieuwsbrief al dat ik geslaagd ben voor de HBO opleiding tot Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut. Hierdoor is bij sommige mensen het misverstand ontstaan dat ik al met mijn praktijk begonnen ben terwijl ik nog niet gediplomeerd was. Dit klopt natuurlijk niet. 
Je kunt als orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut pas aan de slag als je het diploma behaald hebt. Ik was natuurlijk al gediplomeerd, maar de ontwikkelingen gaan door. De HBO opleiding die ik net afgerond heb, is de eerste opleiding die erkend wordt door onze overheid. Om mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed te kunnen krijgen door zorgverzekeraars en om aangesloten te kunnen zijn bij een beroepsvereniging, moet je aan bepaalde eisen voldoen en dat is nu gewaarborgd.  Ik ben nummer 70 in Nederland die al de opleidingen succesvol afgerond heeft en daardoor officieel erkend wordt. Let wel, de ene zorgverzekeraar is de andere niet, check altijd bij je eigen zorgverzekeraar om te weten of zij mijn consulten vergoeden. 
 
Tijdens mijn vakantie blijf ik jullie natuurlijk informeren via Facebook, Instagram en de nieuwsbrief. Mocht je vragen hebben of een bestelling willen doen, dan kun je die altijd mailen naar praktijk@care4yourhealth.nl
Ik bekijk mijn mail regelmatig, al zal het misschien iets langer dan normaal duren voordat je antwoord hebt. Voor spoedgevallen ben ik eventueel telefonisch bereikbaar op nummer 0653 666 550.
                           

Ik ga op vakantie en neem mee….
Ik wil je nog wel de tip geven om ook tijdens de vakantie goed voor je lijf te blijven zorgen. Vaak zie ik dat de aandacht voor goede voeding toch wat verslapt in deze tijd. We gaan toch net iets anders eten en drinken en krijgen daardoor niet genoeg vezels binnen, wat resulteert in ongemakken als verstopping of juist diarree. 
Je kunt dit proberen te voorkomen door pre- en/of probiotica mee te nemen op vakantie (prebiotica is voeding voor onze darmbacteriën, probiotica zijn darmbacteriën). 
Er bestaan heel veel verschillende soorten darmbacteriën en ze hebben allemaal een voorliefde voor weer andere voedingsstoffen. Krijg je bepaalde voedingsstoffen en tijdje niet, dan kan het zijn dat de bacteriën verhongeren en daardoor verdwijnen. Door prebiotica te suppleren tijdens een pizza- of patatdag krijg je wel de nodige vezels binnen en kun je dit voorkomen. 
Door probiotica te slikken ontstaat er een betere balans tussen de verschillende bacteriën, waardoor de hele spijsvertering soepeler verloopt.

Een goede spijsvertering en goed werkende darmen hebben invloed op onze hele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Daarom vind ik het van belang om ook tijdens de vakantieperiode, hier aandacht aan te schenken. Er is niks vervelender dan dat je je niet goed voelt tijdens je welverdiende vakantie toch? 
Lees alles over pre- en probiotica via deze link;    

                   

Je kunt op website van Vitals onder andere de biologische prebiotica bestellen met mijn persoonlijke kortingscode care4.

                  

Toch ook nog even kort over corona. Dat dit virus nog steeds rondwaart merken de meesten van ons vooral door de steeds veranderende maatregelen om besmetting te voorkomen. Het gaat nu vooral om de Delta-variant die veel besmettelijker zou zijn dan de andere mutaties van het virus. Vergeet hierbij niet dat een mutatie altijd een zwakker broertje is van het oorspronkelijke virus en dat deze veel besmettelijker kan zijn doordat mensen er niet of nauwelijks ziek van worden. Hierdoor beseffen ze vaak niet dat ze besmet zijn en blijven niet thuis. Als je wel heel ziek wordt, blijf je wel in je bed en kun je dus niet zo veel mensen besmetten…
 Om je afweer sterker te maken, waardoor het virus minder kans heeft, is waterstof gas therapie een goed idee. Er blijkt uit steeds meer onderzoeken dat waterstof gas Covid restschade helpt te herstellen. Mocht je hier meer over willen weten, stuur even een mail dan geef ik je uitgebreid antwoord op je vragen.
Lees alles over waterstof gas therapie via deze link;

                

Verder wil ik iedereen vooral een hele fijne vakantie wensen, met rust, gezondheid en liefdevolle mensen om je heen. Maak mooie herinneringen! 
Gezonde groet, Els  
 
Gezonde groet.

Els