NIEUWSBRIEF DECEMBER 2022

Nog een paar dagen en dan is het jaar 2022 al weer voorbij. En wat een jaar was het!
De wereld om ons heen is in rap tempo aan het veranderen en deze veranderingen zijn niet altijd positief. Daarom ben ik extra dankbaar dat mijn jaar wel heel positief geweest is. 

                

Ik heb mooie opleidingen mogen volgen waar ook al mooie resultaten mee geboekt zijn.
De keuze voor een opleiding komt vaak voort uit ervaringen in mijn praktijk. Soms ontdek ik aandoeningen bij mijn cliënten waar ik meer over wil weten, om het beste advies te kunnen geven. Maar ook onderzoeken volg ik op de voet, want er wordt inmiddels steeds meer onderzoek gedaan wat aansluit op mijn vakgebied. 
Als je mij volgt op Facebook of Instagram heb je misschien al gelezen dat ik het afgelopen jaar een masterclass over lipoedeem en masterclass over SIBO gevolgd heb. 
Je kunt daar alles over lezen via deze links;
                                
Door de kennis die ik opgedaan heb tijdens deze opleidingen heb ik al veel cliënten kunnen helpen.
 
Ook zet ik steeds vaker een ontlastingsonderzoek in. De informatie die hieruit voortkomt is zeer verhelderend en vaak bevestigend, zeker voor de cliënt zelf. Het is fijn om te zien dat iemand die al jaren klachten heeft en daar steeds geen verklaring kreeg, nu precies weet waar het probleem ligt en hoe het aangepakt moet worden.  
Door de uitslagen van deze onderzoeken ben ik er ondertussen stellig van overtuigd dat alle ziekten in onze darmen ontstaan en dat er met leefstijlveranderingen en een aangepast voedingspatroon heel veel verminderd of zelfs opgelost kan worden.
Mocht je mijn blog over het ontlastingsonderzoek nog niet gelezen hebben, dan kan dat via deze link;
                           
Momenteel ben ik bezig met de 1-jarige opleiding microbiologie, een onderdeel van  frequentiegeneeskunde. 
Einstein zei het al; frequentiegeneeskunde is de geneeskunde van de toekomst. 
De module microbiologie gaat over virussen, schimmels, bacteriën en parasieten. Door de opleiding krijg ik meer inzicht in het gedrag van deze pathogenen (ziekmakers), weet ik hoe ze samenwerken, hoe ik ze kan herkennen en hoe ze, ten koste van hun gastheer, overleven.
 
Maar het gaat niet altijd alleen om ons lichaam. Ik zag geregeld dat cliënten vooruitgang boekten maar net dat laatste stukje, wat dan niet helemaal goed zit, niet op konden lossen. Door gesprekken en veel vragen stellen kwam ik er dan achter dat het mentaal ook niet altijd helemaal soepel liep. Daardoor ben ik mij meer gaan verdiepen in het mentale deel van het menselijk lichaam, want alles draait om balans. Ook daar ben ik opleidingen voor gaan volgen, waardoor ik een compleet pakket aan kan bieden in mijn praktijk. Naast de opleiding voor Access Bars ontspannende hoofdmassage en Brainspotting (traumatherapie) begin ik volgend jaar met een opleiding om EMDR aan het aanbod toe te mogen voegen.
 
Al met al voor mij een heel mooi jaar waarin mijn cliënten mooie resultaten geboekt hebben. Ik ben daar nog steeds ontzettend dankbaar voor en wordt er nog iedere dag heel blij van dat ik dit werk mag doen.
 
Verder wil ik je nog laten weten dat er gewerkt wordt aan een webshop. Het is dan ook binnenkort mogelijk om via mijn website een aantal natuurlijke supplementen te bestellen.
Eén van deze supplementen is een nieuw product waar ik heel enthousiast over ben, namelijk Biozar. Biozar is een vloeibaar voedingssupplement wat een hele reeks kruiden bevat en ingezet kan worden om de weerstand te verbeteren en de energiestofwisseling en cognitieve functies te ondersteunen. 
 
En dan de feestdagen… Heb je al plannen gemaakt? Fijn met vrienden, familie of toch gewoon lekker  thuis? Traditiegetrouw gaan de decemberfeestdagen voor een groot deel over eten. Wil je dit een beetje binnen de perken houden of niet teveel aankomen, dan heb ik een aantal tips voor je.
Eet vooral bewust.
Wees je bewust van wat je eet en drinkt en wat dat voor je lijf doet. Kies wat je echt lekker vindt en eet aandachtig, waardoor je meer geniet. Neem kleinere porties en drink voldoende water tussendoor. Een goed glas wijn is natuurlijk heerlijk bij het eten, besef je wel dat het lege energie is die niks voor je lijf doet. Drink daarom met mate wanneer je niet (teveel) wilt aankomen. 
               
 
Als je ¼ theelepel Keltisch zeezout aan het water toevoegt, krijg je gelijk een goede portie mineralen binnen. Water is in ons lichaam het vervoermiddel van voedingsstoffen. Om dit soepel te laten verlopen moet water zich aan mineralen binden. 
Keltisch zeezout bevat ongeveer 80 verschillende mineralen en spoorelementen, waaronder calcium, magnesium, kalium, natrium en zink. Deze mineralen zijn goed voor je immuunsysteem, houden je bloeddruk laag, stimuleren de productie van maagzuur en ondersteunen de spijsvertering. Ook zorgt Keltisch zeezout ervoor dat je je vitamines beter opneemt.
Mag je zelf het Kerstmenu samenstellen, kies dan bewust voor een goede dosis gezondheid. Wat is er mooier dan met je geliefden te genieten van heerlijk eten en ook nog te weten dat het iets goeds voor ze doet…
 
Plan een activiteit.
De meesten van ons brengen de feestdagen toch vooral zittend door. Plan daarom een activiteit waardoor iedereen een beetje beweging komt en frisse lucht krijgt. Dit kan een wandeling zijn of een actief gezelschapsspel. Daarbij is beweging ook nog goed voor de spijsvertering.
 
Geniet geniet geniet!
Als je op je gewicht let, eet je alle andere dagen van december vast al gezond. Daarom is er niks mis mee om tijdens de feestdagen te genieten van lekkernijen die je normaal niet zou eten. Plan dan voor jezelf in wanneer je wel weer meer aandacht gaat besteden aan voeding waar je niet van aankomt. De feestdagen vallen dit jaar in een weekend waardoor je door de week weer wat meer aandacht aan gezonde voeding kunt besteden.
Hoe jij deze feestdagen ook gaat doorbrengen, ik wens je heel veel plezier en hele fijne dagen. 
Geniet vooral met volle teugen! 
 
Gezonde groet.

Els  

Inkoopvoordeel
Mocht je nog supplementen willen bestellen, hieronder zie je mijn kortingscodes. 

  • Logic of Nature: Bestel direct zelf met code NUTRI-673718 voor 15% korting.
  • Energetica Natura: Bestel direct zelf met code 0399315 voor 10% korting.
  • Vitakruid: Bestel direct zelf met code care4 voor 10% korting.
  • Biozar Bestel direct zelf met code care4 voor 10% korting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.