Rood lichttherapie, verbeter je gezondheid vanuit de kern!

Nieuw in de praktijk! Rood lichttherapie.

Dit is een behandeling waarbij licht wordt gebruikt om de energieproductie in de cellen te verhogen. Als rood licht de huid bestraald, wordt er een proces in werking gezet wat vergelijkbaar is met fotosynthese bij planten (proces waarmee planten voedsel en zuurstof maken). In ons lichaam wordt door dit proces in vrijwel iedere cel het stofje adenosine trifosfaat of ATP aangemaakt. Dit stofje voorziet alle systemen en processen van energie.

Jezelf opladen met licht!

Licht (en het gebrek daar aan) heeft veel invloed op ons. Het regelt ons dag- en nachtritme en de aanmaak van hormonen die belangrijk zijn voor (onder andere) onze gemoedstoestand. In de lente en zomer kunnen we buiten volop genieten van daglicht en zonlicht, in de herfst en winter wordt dit al iets lastiger. Veel mensen hebben tijdens deze seizoenen baat bij (wit) lichttherapie om een winterdip of depressie te voorkomen. Ook van blauw licht (telefoon- en computerschermen) weten we dat het invloed op ons heeft.

Hoe werkt rood lichttherapie?

Al onze cellen produceren energie om ons in leven te houden en de talloze dagelijkse processen te kunnen uitvoeren. Deze energie wordt aangemaakt in de mitochondriën. Dit zijn een soort van kleine energiefabriekjes in de cel die op hun beurt ook weer energie nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Deze energie halen ze uit voeding, maar ook uit licht.

Tijdens een sessie rood lichttherapie wordt er een enorme hoeveelheid licht op een deel van je lichaam afgestuurd. Dit zorgt voor een aangenaam, warm gevoel wat je direct al energie oplevert. Het lichtspectrum bestaat uit verschillende golflengtes die door de mens waargenomen worden als kleuren. Al deze kleuren hebben op verschillende manieren invloed op ons lichaam.

Zo ken je vast wel de infrarood lampen die gebruikt worden bij bijvoorbeeld spierpijn en rugpijn. Deze lampen worden ook gebruikt in infrarood sauna’s en rood licht zonnebanken. Dit is een ander soort rood licht op een andere golflengte waardoor het een andere werking heeft, namelijk verwarmen.

Door technologische ontwikkeling, de opkomst van LED lampen en veelvuldig onderzoek weet men nu precies welke golflengte rood licht het meest geschikt is om onze cellen te voeden en daardoor de beste resultaten te boeken.

Care 4 Your Health maakt gebruik van rood en bijna infrarood licht (Near Infra Red of NIR). Dit is tijdens talloze onderzoeken bewezen, de meest succesvolle golflengte met de beste resultaten. Doordat rood licht geen ultraviolette straling bevat zal het de huid niet verouderen, zoals zonlicht dat doet.

Wat zijn de voordelen van rood lichttherapie:

  • Het verbetert de huid. Rood licht stimuleert de aanmaak van collageen en verbetert de doorbloeding. Hierdoor wordt de huid beter gevoed en kan beter vernieuwen en herstellen. Het vermindert rimpels en ontstekingen waardoor de huid en het onderliggende weefsel gezonder worden.
  • Het helpt tegen acne, psoriasis en rosacea.
  • Het verbetert de slaapkwaliteit.
  • Het vermindert dieperliggende ontstekingen (zoals gewrichtsontstekingen) doordat het licht verder kan doordringen in het lichaam en is net zo krachtig als ontstekingsremmende medicatie.
  • Het verbetert spierherstel en spiergroei doordat cellen beter gevoed worden en er een betere doorbloeding is.
  • Het vermindert haarverlies en stimuleert haargroei
  • Het verbetert de bloedcirculatie
  • Het stimuleert de aanmaak van hormonen, zoals testosteron
  • Het zorgt voor meer energie en een beter uithoudingsvermogen
  • Het stimuleert de vetverbranding
  • Het zorgt voor rust en ontspanning
  • Het helpt tegen angsten en depressie
  • Het is pijn remmend
  • Het stimuleert het immuunsysteem

Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.