NIEUWSBRIEF NAJAAR 2023

De klok staat sinds vandaag weer op wintertijd en de herfst is in volle gang. Het druilerige weer maar ook het tijdsverschil vraagt nogal wat van onze weerstand. Niet iedereen kan even makkelijk omgaan met deze veranderingen. 
Herfst betekent ook dat het griepseizoen weer aangebroken is. 


 
Wil jij je weerstand verhogen?
Dit kun je o.a. doen door je vitamine- en mineralen status in kaart te brengen. Weten waar je misschien een tekort aan hebt en controleren of alle organen optimaal functioneren.
Zie het als een (periodieke) APK voor je lichaam waarmee je ongemakken, kwaaltjes en ziekte kunt voorkomen. 
Tijdens een consult meet ik, onder andere, je vetpercentage, botmassa en bloeddruk.
Sinds kort heb ik daar een cholesterol- en HB (hemoglobine) meting aan toegevoegd (zie einde nieuwsbrief voor een leuke najaarsactie).
 
Na analyse van de verschillende metingen kan ik je precies vertellen wat je lichaam nodig heeft, welke voeding goed voor je is en welke je beter kunt laten staan. Misschien heb je een extra steuntje in de rug nodig door (tijdelijk) een natuurlijk supplement te slikken.
Alles draait om balans in ons lijf en met de, voor jou, juiste balans ben je veel beter bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Met tips & tricks laat ik je zien hoe je je leefstijl kunt verbeteren en richting een optimale gezondheid kunt werken.  
Wist je bijvoorbeeld dat vitamine D3 veel beter opgenomen wordt in combinatie met vitamine K2? Of dat D3 nauw samenwerkt met magnesium, waardoor calcium weer beter opgenomen wordt? 
Vitamine D is natuurlijk het hele jaar door belangrijk maar onlosmakelijk verbonden met het najaar en de winter. Een supplement kan in de extra behoefte voorzien, maar dan is het wel fijn om te weten of je daadwerkelijk een tekort hebt. Misschien is er wel sprake van een opnameprobleem of slik je nog andere supplementen. Hoe het mentaal met je gaat is ook van belang.  Ervaar je namelijk al langere tijd veel stress, dan kan dit een aanslag zijn op je vitamine- en mineralenstatus waardoor er een andere behoefte ontstaat. 
Een kwalitatief goed en hoogwaardig supplement is niet goedkoop en zo maar een supplement gaan slikken heeft geen zin. Dit zorgt alleen maar voor dure ontlasting!
 
Makkelijke tips om je afweer een boost te geven.
  • Begin de dag met een glas citroenwater. Pers het sap van een halve citroen en doe dat in een glas water, drink dit op nuchtere maag. Dit zorgt voor een flinke dosis vitamine C, zet je lever aan het werk en zorgt voor een betere darmwerking.
  • Neem voor iedere grote maaltijd een glas water met daarin een eetlepel troebele appelazijn. Dit stimuleert de vertering, maakt de galgangen open en zorgt voor een betere vetverbranding.
  • Neem regelmatig een koude douche of ijsbad en ga naar de infraroodsauna of onder de infrarood lamp. Infrarood licht dringt dieper door in de spieren wat zorgt voor een betere afvoer van gifstoffen. (ik doe het zelf ook!)
  • Ga iedere dag een half uur wandelen. 
                          

Stress
We leven in een stressvolle en onzekere tijd en gaan de donkere dagen weer tegemoet.
Bij klachten door stress kan voeding al voor veel verbetering zorgen en daarnaast maak ik in mijn praktijk gebruik van verschillende methodes om stress te verminderen. Stress is niet alleen van invloed op onze mentale gezondheid maar doet ook echt iets in ons lichaam. Het slaat zich op in onze cellen en kan voor blokkades zorgen. Deze blokkades kunnen op den duur weer voor lichamelijke klachten zorgen. Dat begint vaak subtiel, kleine waarschuwinkjes van je lichaam, maar als je daar niks mee doet of niet naar luistert, kan er steeds meer misgaan waardoor ziekten kunnen ontstaan. Kleine ongemakken nemen we vaak voor lief maar kunnen het begin zijn van iets groters. 
Ik heb deze maand een blog geschreven over stress, lees het via deze link;
https://care4yourhealth.nl/2023/10/19/de-hpa-as-en-stress-hoe-bewaar-je-een-gezonde-balans/
 
Op mijn website en social media (Facebook, Instagram, LinkedIn) vindt je nog meer tips voor een goede afweer. En natuurlijk nog veel meer info voor een goede gezondheid!
https://www.facebook.com/care4yourhealth.nl/
https://www.instagram.com/care4yourhealth.nl/
https://www.linkedin.com/in/elskeur/

 
Echte winterse krachtpatsers zijn bijvoorbeeld pompoen en paddenstoelen. Als je het leuk vindt hier meer over te lezen, kan dat via deze links;  
https://www.facebook.com/profile/100063633340784/search/?q=paddenstoelen
https://www.facebook.com/photo?fbid=806207428177028&set=a.501055192025588
https://care4yourhealth.nl/2020/04/07/paddenstoelensoep-met-shii-take-oesterzwammen-en-champignons/

 
Najaarsactie!
Maak jij nog dit jaar een afspraak voor een full bodyscan, een intakeconsult of een terugkomconsult én ben je geabonneerd op mijn nieuwsbrief of ga je je abonneren? Ben je al cliënt maar een tijdje niet langs geweest of wil je alleen je vitamine- en mineralenstatus laten meten? Wil je een paar kilo kwijt?
Maak een afspraak en krijg tijdelijk een cholesterol- en HB meting cadeau!
Telefoonnummer 0653 666 550, mail naar praktijk@care4yourhealth.nl of maak direct een afspraak via deze link; https://care4yourhealth.mijndiad.nl/afspraak-maken
 
Kijk ook eens of je misschien nog zorgbudget over hebt voor dit jaar. Mijn consulten worden (gedeeltelijk) vergoed via de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Daarom kan het voordelig zijn om nog dit jaar een afspraak in te plannen.

Met vriendelijke groet

Els



Inkoopvoordeel
Mocht je nog supplementen willen bestellen, hieronder zie je mijn kortingscodes. 
Afspraak maken