Nieuwsbrief November 2019

De herfst is begonnen, tijd om je immuunsysteem een boost te geven.
 
Heb je ook gemerkt dat er om je heen alweer veel mensen aan het snotteren zijn en zich niet fit voelen? De herfst is dan ook een uitermate geschikt moment om aan je gezondheid en weerstand te werken. De omslag van mooi zomer weer naar regenachtige koude dagen heeft grote invloed op ons gestel. Zelf vind ik deze tijd van het jaar dan ook het ideale moment om orde op zaken te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een ‘reiniging’ en (daardoor) het loslaten van overtollig gewicht. We hebben nog 10 weken tot de kerst, in theorie kun je dan nog 10 kilo afvallen. Ik help je er graag mee. 
 
Het zit niet meer in onze voeding
 
Naast goede voeding, wat altijd de basis blijft, is basissuppletie in de herfst een goed idee om je gezondheid op peil te houden. 
Basissuppletie is het dagelijks innemen van supplementen om te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt die je lichaam nodig heeft. En ja, ik ben ervan overtuigd dat we dat nodig hebben. Zelfs met een gezond voedingspatroon ontkomen we er niet aan.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de voedingswaarde van sommige groenten en fruit sterk afgenomen is, dit kun je zien in onderstaand voorbeeld voor vitamine C.                                              
                                   

Deze afname komt vooral door intensieve landbouw, uitputting van de bodem en het gebruik van kunstmest. Wat niet in de bodem zit komt niet in de groente en dus niet op jouw bord. Ook door import van (goedkopere) groente uit andere werelddelen en (daardoor) langdurige opslag gaan er vitamines en mineralen verloren. Na het oogsten van groente en fruit begint de afname van voedingsstoffen en het is daarom dus zaak om ze zo snel mogelijk te eten.
 
Vitamine C heb je het hele jaar door hard nodig maar het is voor mij zeker een vitamine die echt bij de herfst hoort. Het is een krachtige antioxidant welke uitermate belangrijk is voor een goede weerstand.  
Bij griep en verkoudheid kun je 0,5-1 gram vitamine C per uur (bij volwassenen) gebruiken om sneller te herstellen. 
Supplementen zijn nooit een vervanging van gezonde voeding maar ze kunnen wel een hele goede aanvulling zijn. Kies wel altijd voor een natuurlijk supplement.
 
Zoals gezegd ben ik ervan overtuigd dat we ons dagelijks dieet aan zouden moeten vullen met natuurlijke, hoogwaardige supplementen. Het advies; 2 ons groente en 2 stuks fruit, is naar mijn idee niet meer voldoende door de afname van voedingsstoffen. Als orthomoleculair therapeut adviseer ik toch minimaal 5 ons groente per dag, het liefst nog meer. Maar doordat groente tegenwoordig veel minder vitamines en mineralen bevat, krijg je nog steeds niet voldoende voedingsstoffen binnen. Ook zal het niet altijd lukken om iedere dag minimaal 5 ons groente te eten.
 
Wat gebruik ik zelf?
  
Verder doe ik 2x per jaar een pro-biotica kuur om het gezonde evenwicht in mijn darmen te herstellen. Een groot deel van onze gezondheid wordt bepaald in onze darmen. De juiste balans tussen goede en slechte bacteriën is nodig om onze darmen optimaal te laten functioneren. Pas dan kunnen ze alle voedingsstoffen uit ons eten halen die we zo hard nodig hebben om gezond te blijven en ons afweersysteem zo sterk mogelijk te maken.
 
Een cadeautje voor jou
 
Via deze nieuwsbrief bieden we bij www.vitals.nl de mogelijkheid aan om met korting supplementen te bestellen. Je weet dan zeker dat je kwalitatief goede producten gebruikt. Want ook in supplementen land is er helaas veel kaf onder het koren. 
Vul bij de actiecode: care4 in en je ontvangt direct je korting.
  
Meten is weten
 
Ben jij benieuwd of je een extra steuntje in de rug kunt gebruiken van natuurlijke supplementen? Of heb je vage klachten? Ik kan de status van vitamines en mineralen in jouw lichaam meten. Aan de hand van de uitslag kun je precies zien of je een tekort opgebouwd hebt. 
Begin nooit zo maar met het slikken van supplementen, maar overleg altijd met een zorgprofessional. 

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie via telefoonnummer 0653 666 550 of mail naar praktijk@care4yourhealth.nl 
Ook kun je via de onderstaande knop op een voor jou geschikt moment rechtstreeks een afspraak plannen in mijn agenda.

Hartelijke groet,

Els