Nieuwsbrief Januari 2020

Nog een paar dagen…
Nog een paar dagen dan is 2019 al weer voorbij. Wat gaat de tijd snel!
Sta je er wel eens bij stil wat het afgelopen jaar jou heeft gebracht? Wat is er veranderd en wat doe je nog steeds hetzelfde? Maar eerst hebben we deze week nog de Kerstdagen. 

Heb jij alle afspraken al gemaakt? Waar ga je het vieren en met wie? Alle boodschappen al gedaan? Kerst staat vooral in het teken van samenzijn met de mensen waar je van houdt, maar niet iedereen heeft het geluk mensen om zich heen te hebben om Kerst mee te vieren. Sommige mensen zijn echt alleen omdat ze niemand hebben, geen familie of vrienden. Sommige mensen voelen zich alleen, ook als ze fysiek niet alleen zijn.
We zouden er eens wat vaker bij stil kunnen staan wat het betekent om eenzaam te zijn en welke invloed dit heeft op onze gezondheid. Zoals ik altijd zeg, alles in ons lichaam staat in verband met elkaar. Hoe we denken heeft grote invloed op ons lichaam en hoe we met ons lichaam omgaan heeft zijn weerslag op ons brein. Ben jij of ken jij iemand die eenzaam is? Lees mijn blog over eenzaamheid en wat je kunt doen voor jezelf en voor anderen; 
https://care4yourhealth.nl/2019/12/06/eenzaamheid-een-groot-probleem-in-nederland/
 
Wie goed doet, goed ontmoet!
We kunnen met z’n allen de wereld een stukje mooier maken door wat vaker naar elkaar om te kijken of iets voor een ander te doen. Of je er daadwerkelijk iets voor terugkrijgt of omdat je je goed voelt doordat je iets goeds doet, het effect blijft hetzelfde. Je wordt er een beter mens van!
In onze snelle consumptie maatschappij zien we een bepaalde verharding, we hebben geen oog met voor elkaar en de behoefte van een ander. Vaak is een klein gebaar al genoeg om iemand’s dag een stuk mooier te maken. Denk er daarom niet te veel over na maar doe het gewoon. Wat een kleinigheid is voor jou, kan een wereld van verschil maken voor een ander. Wat gaan we eten?
De laatste week van een jaar staat ook in het teken van eten en drinken. Wat ga je maken voor familie en vrienden of wat zullen zij voor jou gemaakt hebben? Door deze, vaak overdadige, maaltijden staan ineens veel meer mensen stil bij het effect van teveel eten. Realiseer je dan dat je geen overgewicht creëert tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst…. 
Bewuster met eten omgaan kan al een groot verschil maken. Denk eens na over hetgeen je eet. Wat doet deze voeding daadwerkelijk voor jou en je familie. Welke voedingsstoffen hebben we echt nodig en wat zit er dan in een bepaald gerecht? Serveer een gezonde maaltijd en weet dat je daarmee bijdraagt aan de gezondheid van je geliefden.
 
Goede voornemens voor 2020.
Heb je al nagedacht over hetgeen je anders wilt doen in het nieuwe jaar? Vaak hebben goede voornemens te maken met voeding en leefstijl. Meer naar de sportschool, gezonder eten, stoppen met slechte gewoonten… In het nieuwe jaar willen velen van ons een frisse start maken. Zorg dan wel voor een goed plan van aanpak. Stel jezelf een doel voor ogen en denk na over hoe je dat gaat bereiken. Een doel zonder plan blijft vaak een wens… 
Mocht je niet zo goed weten hoe je het moet of wilt aanpakken, ik kan je daarbij helpen. 
 
Care 4 Your Health wenst iedereen hele fijne, liefdevolle feestdagen en een gezond en fit 2020. Wees je bewust van jezelf maar ook van anderen!  
 
Ik sluit af met een gedicht. Dit gedicht staat voor de kracht van nieuwe dingen uitproberen. Als je iets nieuws probeert kun je eigenlijk nooit falen. Het kan wel fout gaan, maar dan is er altijd de gelegenheid om opnieuw te beginnen. Tot je iets vindt wat je precies bij jou past. 
Het is beter om ‘fouten’ te maken dan nooit iets nieuws te proberen!  
 

Als ik blijf kijken
Zoals ik altijd heb gekeken,
Blijf ik denken
Zoals ik altijd heb gedacht.

Als ik blijf denken
Zoals ik altijd heb gedacht,
Blijf ik geloven
Zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven
Wat ik altijd heb geloofd,
Blijf ik doen
Wat ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen
Zoals ik altijd heb gedaan,
Blijft me overkomen
Wat mij altijd overkomt.

Maar als ik nu mijn ogen sluit
En mijn ware zelf voel van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
En kan ik steeds opnieuw beginnen.
 

Een hartelijke groet, Els  


NB: Wil je in januari een vliegende start maken om je gezondheid te verbeteren? Maak dan tijdig een afspraak want januari is vaak een drukke periode. Via het online boekingsprogramma, boek je simpel een afspraak in de agenda. In deze periode is het ook mogelijk om in de avond afspraken te plannen.