Alles over voeding en leefstijl

Hoe verschillend we allemaal ook zijn, er is één onderwerp waar we allemaal belangstelling voor hebben: in goede gezondheid verkeren! Een goede gezondheid is nodig om goed te functioneren en voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Ook graag beter in je vel zitten? En bereid om stappen te zetten voor een energieker en gezonder leven? Continue reading Alles over voeding en leefstijl

Hooikoorts en quercetine.

De lente is begonnen en het weer lijkt zachter te worden. Door de vele regen van de afgelopen tijd, in combinatie met zachter weer, komt de natuur sneller tot bloei. Dit zou wel eens sterke hooikoorts klachten kunnen veroorzaken. Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van grassen, planten en bomen. Zodra dit stuifmeel inContinue reading Hooikoorts en quercetine.

De invloed van een gezonde mond op de rest van ons lichaam.

Een gezonde mond is van groot belang voor onze algehele gezondheid. De afvalstoffen van bacteriën uit je mond, door slechte hygiëne of een ontsteking, komen in onze bloedbaan terecht en kunnen voor ontstekingen in de rest van ons lichaam zorgen, ook in de hersenen. Chinese geneeskundigen (en ook steeds meer westerse natuurgeneeskundigen en biologische tandartsen)Continue reading De invloed van een gezonde mond op de rest van ons lichaam.

Zwanger of een kinderwens?

De beslissing om te proberen zwanger te raken is spannend genoeg. Daar wil je je lijf zo goed mogelijk op voorbereiden. Maar ook als je ongepland zwanger bent, kun je heel veel doen om dit goed te laten verlopen. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl zijn natuurlijk een must! Al voordat je zwanger wordt ofContinue reading Zwanger of een kinderwens?

Een schimmelinfectie. Wat zijn de symptomen en wat kun je er aan doen?

Bijna iedereen krijgt een keer te maken met een schimmelinfectie, zowel mannen als vrouwen, van baby’s tot ouderen. Soms zijn de symptomen heel duidelijk, soms heb je geen idee waar je klachten vandaan komen. We hebben allemaal schimmels in en op ons lijf. Er bestaan duizenden verschillende soorten en wanneer ze in normale hoeveelheden aanwezigContinue reading Een schimmelinfectie. Wat zijn de symptomen en wat kun je er aan doen?