Kokos avocado bonbons

Recept voor een gezonde snack! 

Ik schreef al eens een blog over avocado, het is een bijzondere vrucht!
Lees over alle gezonde eigenschappen van de avocado via deze link;
https://care4yourhealth.nl/…/avocado-een-vrucht-als-geen-a…/

Kokos Avocado bonbons

Benodigdheden voor 4 bonbons

  • 35 gram kokosolie
  • 1 rijpe avocado
  • 2 dadels zonder pit
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • 1½ theelepel ahornsiroop of yaconsiroop
  • 1½ eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 theelepel grof Keltisch zeezout

Smelt 20 gram kokosolie ‘au bain marie’ (in een schaal die in een pan warm water op het gas staat). Doe het vruchtvlees van de avocado met de dadels in de kom en prak het zo fijn mogelijk. 
Hak de noten tot grove kruimels. Roer ze met de vloeibare kokosolie door de avocado-moes, tot er een smeuïge massa ontstaat. 
Vorm er 4 balletjes van of meer (wat jij een mooie grote vindt). 
Leg ze op een bord en doe ze minimaal 2 uur in de vriezer.

Smelt de restende kokosolie ook ‘au bain marie’. 
Roer de ahornsiroop, de cacao en het zeezout er door. 
Haal de bevroren balletjes uit de vriezer en bedruip ze met het chocolademengsel en leg minimaal 1 uur in de koelkast zodat er een mooi knapperig chocolade laagje ontstaat.

Geniet er van!