Nieuwsbrief April 2020

Kan ik iets voor je doen?
 
Goedemorgen op deze bijzondere Koningsdag. Niet gezellig met z’n allen over de Vrijmarkt, op een terrasje zitten of in een park naar muziek luisteren…
Ons leven staat nog steeds grotendeels in het teken van het Corona virus. De maatregelen worden langzaamaan wat versoepeld maar al met al heeft het een grote impact op onze samenleving en hoe we met elkaar omgaan.
Er gaan steeds meer geluiden op dat mensen die direct met het virus te maken hebben of hebben gehad, het mentaal heel zwaar hebben. Dit geldt ook voor veel mensen die maar moeilijk om kunnen gaan met het afstand houden van elkaar en het gebrek aan (lijfelijk) contact.
Pas dus goed of jezelf en houdt je familie en vrienden een beetje in de gaten.
 
Je gezondheid is je grootste goed! 
Dat is natuurlijk altijd al zo maar nu helemaal. Om dit virus het hoofd te bieden moet je een sterke afweer hebben en een gezond immuunsysteem. 
Uit cijfers is gebleken dat 1 op de 3 patiënten die ernstig ziek worden en op de IC belanden, ook overgewicht hebben. Overgewicht is een zware belasting voor onze organen en ons immuunsysteem. Ook hebben IC patiënten vaak chronische ziekten die aan overgewicht gelinkt worden, zoals diabetes type 2 en hartklachten.
Zorg dus voor een sterk immuunsysteem! Je wordt minder snel ziek en als je wel ziek wordt verloopt de ziekte veel minder heftig.
Op mijn website staan verschillende blogs over voedingsmiddelen en kruiden die het immuunsysteem ondersteunen en versterken. Deze bijvoorbeeld, over zeewier 
https://care4yourhealth.nl/2020/04/07/waarom-zeewier-zo-goed-is-voor-onze-gezondheid/
 
Ook kan ik je adviseren over supplementen die een positieve uitwerking hebben op onze afweer. Lees alles over 1 van de sterkste natuurlijke middelen voor een optimaal functionerend immuunsysteem, kattenklauw
https://care4yourhealth.nl/2020/04/07/kattenklauw/  
 
Hoe gezond leef je eigenlijk?
Als je dan toch meer thuis bent of helemaal niet kunt werken is het misschien een goed idee om jouw leef- en eetgewoonten eens onder de loep te leggen.
Dit zou dan ook een uitgelezen moment kunnen zijn om te beginnen met een gezondere leefstijl of om het weer op te pakken. Misschien ben je al bekend met het gezondheidsprogramma 3Care, misschien nog niet. 
3Care is een programma dat er door middel van gezonde recepten voor zorgt dat het lichaam afvalstoffen en overtollige vetreserves verliest, zonder dat dit ten koste gaat van gezond spierweefsel. Ook een voedingsadvies op maat behoort tot de mogelijkheden. Dit alles eventueel aangevuld met hoogwaardige natuurlijke supplementen. 

                          
Ben je al eens eerder met 3Care begonnen maar (om wat voor reden dan ook) gestopt, dan is er een mogelijkheid om een aangepast programma te volgen met kortere afspraken.
 
Ook met andere gezondheidsklachten kun je nog steeds bij mij terecht. Heb je darmproblemen of een hoge bloeddruk? Een auto-immuunaandoening of diabetes? Met een natuurlijke aanpak, gezonde voeding en een gezonde leefstijl valt veel te winnen. Dit geldt ook voor mentale klachten of stress. 
 
De praktijk is open!
Juist nu heb ik er voor gekozen om de praktijk open te houden. Alle maatregelen volgens het RIVM en mijn beroepsvereniging MBOG worden in acht genomen. Ook heb ik een plexiglas scherm aangeschaft zodat we op gepaste afstand, met het scherm tussen ons in, beide veilig zijn. 
                                  
Er wordt, nog meer dan normaal, op hygiëne gelet en alles wordt met alcohol gedesinfecteerd. Ook  zijn er mondkapjes aanwezig.
Mocht je je niet fit voelen, dan kunnen we een afspraak maken om via de telefoon of via videobellen een consult af te nemen. Videoconsulting via E-Health, is uitgebreid getest en veilig bevonden op alle fronten.
 
Voor meer tips over een gezonde leefstijl en heerlijke recepten verwijs ik je naar mijn website. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor paddenstoelen soep;
https://care4yourhealth.nl/2020/04/07/paddenstoelensoep-met-shii-take-oesterzwammen-en-champignons/
Soep is een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen en paddenstoelen zijn echte vitaminebommetjes!
 
Ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen dan kan het zijn dat mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed worden. Neem contact op met je ziektekostenverzekeraar om te kijken of jij in aanmerking komt voor vergoeding.
 
Pas goed op jezelf en je geliefden! Het is een bijzondere tijd maar samen staan we sterk. Deel deze nieuwsbrief gerust met de mensen waarvan jij denkt dat ze er iets aan kunnen hebben. 
 
Een hartelijke groet,

Els